Ce recomandări şi adeverinţe le trebuie pentru binecuvântare candidaţilor la Teologie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Ce recomandări şi adeverinţe le trebuie pentru binecuvântare candidaţilor la Teologie

GALERIE
facultatea de teologie
  • facultatea de teologie
- +

Candidaţii care doresc să se înscrie la admiterea pentru studiile de licenţă sau masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, sesiunea septembrie 2021, pot obţine „arhiereasca binecuvântare“ necesară dosarului de înscriere pe data de 6 şi 7 septembrie, în urma unui interviu.

Astfel, Sectorul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor anunţă că, la fel ca în cazul sesiunilor de admitere anterioare, binecuvântarea se acordă pe bază de interviu, anul acesta urmând să se desfăşoare la Colegiul „Sfântul Nicolae“, în zilele de 6 şi 7 septembrie, în intervalul orar 9.00 - 16.00.

Candidaţii care doresc să obţină binecuvântarea pentru înscrierea la Facultatea de Teologie Ortodoxă trebuie să aibă asupra loc declaraţie de consimţământ cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, formularul fiind disponibil pe pe www.mmb.ro, o cerere adresată Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, prin care se solicită binecuvântarea arhierească, cererea tip fiind disponibilă pe site-ul menţionat anterior, dar şi o recomandare de la preotul paroh şi de la duhovnic, iar dacă cei doi sunt persoane diferite atunci vor fi prezentate două recomandări.

În cazul preoţilor, vor fi prezentate recomandări de la protopopul de care aparţin, monahii de la stareţul mănăstirii, iar stareţii de la exarhul locului. Solicitările venite din partea monahilor şi monahiilor trebuie vizate de Exarhul mănăstirilor.

Pe lângă aceste recomandări şi cereri trebuie prezentată la sesiunea de interviu şi o adeverinţă că persoana este aptă din punct de vedere psihologic, aviz obţinut de la Cabinetul Atest de pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

De asemenea, este necesar un CV Europass, dar şi completarea unui chestionar online de admitere, disponibil pe site-ul amintit anterior.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei menţionează că, în cazuri excepţionale în care candidatul nu poate fi prezent la interviu în zilele amintite, candidaţii pot contacta telefonic sau prin email sectorul educaţional al Arhiepiscopiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.