anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

De ce renunţă la funcţie cele două inspectoare adjuncte de la IŞJ Iaşi. Cinci nominalizări pe două posturi

GALERIE
isj iasi
 • isj iasi
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean funcţionează de câteva luni, de facto, fără inspectori şcolari generali adjuncţi, iar în perioada aceasta, cele două cadre didactice care ocupau aceste funcţii, Mariana Pop şi Anda Tănasă, urmează să le părăsească şi oficial.

Prima a fost Mariana Pop, care şi-a înaintat demisia în urmă cu două săptămâni, şi zilele acestea a fost avizată de către Ministerul Educaţiei Naţionale, pe motive de sănătate. Neoficial însă, aceasta a fost susţinută de PNL la ocuparea funcţiei, iar odată cu ieşirea liberalilor de la guvernare rămânerea ei în IŞJ era văzută ca inoportună politic.

Anda Tănasă însă, susţinută de PSD la ocuparea funcţiei, urmează să îşi dea zilele acestea demisia, care să fie avizată şi de către structurile MEN, din motive ce ţin de un conflict de interese. Surse din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate susţin că Anda Tănasă este în atenţia acestui organism pentru un conflict de interese.

În mod concret, sursele citate susţin că aceasta este acuzată de faptul că, în perioada în care a fost director al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi“, între 2004 şi 2014, s-au desfăşurat două proiecte europene POSDRU, iar în unul dintre acestea Anda Tănasă şi-ar fi angajat fiica, studentă la vremea respectivă. Cazul, deşi mai vechi şi cunoscut în liceu de atunci, a fost abia acum sesizat la ANI de unele cadre didactice din cadrul colegiului, spun sursele noastre, după ce numele Andei Tănasă a fost vehiculat ca urmând a fi sprijinită de PSD pentru a prelua şefia IŞJ, după ieşirea PNL de la guvernare.

Momentan, ANI i-ar fi trimis un document oficial profesoarei, prin care o anunţă de exista acestui conflict de interese şi de cercetările efectuate în acest sens, document care va sta la baza prezentării demisiei. Oficial, în acest moment, Anda Tănasă se află în a treia lună de concediu medical, la rândul ei, în urma unei fracturi.

Gavrilă: „Cunosc existenţa conflictului de interese, nu ştiu amănunte“

Întrebată despre situaţie, prof.dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al IŞJ Iaşi, ne-a declarat că ştie de existenţa unui conflict de interese, dar că nu cunoaşte detalii în legătură cu acesta. Ea a mai precizat că, în urma concediilor medicale prelungite, inspectoratul s-a aflat aproape într-un blocaj instituţional.

„Nu cunosc detalii în această problemă, ştiu că ea există, dar nu cunosc mai multe detalii, şi astfel nu mă pot pronunţa. Concret, ştiu doar că este vorba de un concediu medical prelungit care va conduce la o demisie. Însă în această perioadă a fost îngrozitor de greu de dus activitatea, într-o singură persoană la conducere. Noroc de echipa de profesionişti, de oameni cu multă experienţă, care au putut să termine toate proiectele. Este un inspectorat foarte greu“, a declarat Camelia Gavrilă.

Contactat telefonic, Cristian Pravăţ, actualul director al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi“, a precizat că nu cunoaşte nici el acest caz, şi că nu poate să ofere nicio poziţie oficială sau să se pronunţe cu privire la conflictul de interese semnalat.

Cinci nominalizări pe două posturi

Discuţiile despre cine va veni în locul celor două inspectoare s-au lansat deja la nivelul IŞJ Iaşi. Conform informaţiilor obţinute din mai multe surse, există momentan cinci nume care vor fi propuse pentru cele două poziţii: Claudia Tanase - inspector şcolar pe discipline tehnice, Bogdan Bârzoi - inspector şcolar, de la departamentul de Management şi Descentralizare Instituţională, Bogdan Neculau - inspector pentru educaţie permanentă, Rodica Perjoiu - inspector şcolar de specialitate pentru fizică, şi Constantin Chirilă - directorul Liceului „Garabet Ibrăileanu“.

Conform aceloraşi surse, Constantin Chirilă şi Bogdan Bârzoi sunt creditaţi cu cele mai mari şanse de a ocupa această poziţie. Dacă directorul Liceului „Ibrăileanu“ a precizat că nu ştia despre aceasta posibilitate, Bogdan Bârzoi a menţionat că această informaţie este „interesantă“.

„Eu ştiu că sunt mai multe cadre didactice, foarte competente, nu ştiam că sunt şi eu. Mă bucur de ceea ce îmi spuneţi dumnevoastră, dar nu am avut la cunoştinţă. E interesant, iar informaţia pe care o aveţi cred că este legată de situaţia creată în urma renunţării la sarcinile de inspector adjunct ale doamnei Mariana Pop. Trebuie să îmi culeg şi eu datele, pentru că am fost foarte aglomerat în această perioadă“, a precizat Bogdan Bârzoi.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.