De ce s-au blocat negocierile dintre PNL şi USR PLUS la Iași. Două variante
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

COMUNICAT DE PRESA

De ce s-au blocat negocierile dintre PNL şi USR PLUS la Iași. Două variante

GALERIE
Costel Alexe
  • Costel Alexe
- +

Primarul Mihai Chirica ar fi trebuit să aibă astăzi la amiază negocieri cu reprezentanții USR PLUS. Şefele USR PLUS, Cosette Chichirău şi Monica Berescu, au stat doar 5 minute în Primărie şi au refuzat să participe la discuţii pe motiv că de la negocieri lipseşte preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

UPDATE: Reacția președintelui CJ, Costel Alexe, o găsiți AICI.

UPDATE: Reacția primarului Mihai Chirica o găsiți AICI.

UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean Costel Alexe nu a fost la negocieri pentru că este la Bucureşti. În schimb, Alexe l-a mandat pe vicepreşedintele CJ, Marius Dangă, să participe la discuţiile cu conducerea USR-PLUS, negocieri care nu au mai avut loc. În curând sunt așteptate reacții de la primarul Mihai Chirica și șeful CJ Costel Alexe pe tema negocierilor.

Mai jos redam comunicatul integral al USRPLUS:

COMUNICATUL OFICIAL AL USRPLUS: Conducerea PNL Iaşi a demonstrat din nou că face doar exerciţii de PR şi nu are niciun interes să susţină proiecte pentru ieşeni. Echipele de negociere USRPLUS s-au retras de la negocieri pentru că nu au fost îndeplinite condiţiile solicitate: Mihai Chirica a încercat un bluf iar Costel Alexe nu s-a prezentat la discuţii.

Campania electorală continuă pentru liberalii ieşeni, cu aceleaşi desene şi planuri pe care le-au prezentat în ultimii ani. Atunci când e vorba de interesul ieşenilor, se pare că cei doi lideri, Mihai Chirica şi Costel Alexe, au percepţii diferite asupra modului în care se organizează negocieri. Unul dintre ei anunţă public cât este de entuziast să stăm de vorbă iar celălalt nu participă. CU toate acestea, amândoi se declară preocupaţi de interesele ieşenilor, fluturând din nou promisiunile din campanie.

“Aşa cum am anunţat în urmă cu câteva zile, USRPLUS era dispus să negocieze cu ambii lideri PNL Iaşi, nu doar cu unul dintre ei. Având în vedere că domnul Alexe nu a venit la negocieri, delegaţiile de la PMI şi CJ se ţin de cuvânt şi nu negociază jumătăţi de măsură sau viziuni parţiale. Ieşenii au nevoie de proiecte cu acoperire metropolitană şi judeţeană; iar pentru a le putea implementa, este necesară o deschiderea din partea tuturor, nu doar a noastră. Alianţa USRPLUS este dechisă la discuţii doar dacă acestea se realizează simultan, cu ambii lideri; nu doar cu unul dintrei ei. După situaţia de astăzi mă întreb dacă Mihai Chirica şi Costel Alexe fac echipă pentru Iaşi, aşa cum au anunţat în campanie”, declarã Monica Berescu, deputat USRPLUS şi liderul delegaţiei de la CJ.

“Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă. Noi ne dorim o alianţă strategică, pe termen lung, care să fie bazată, dincolo de persoane, pe realizarea unor proiecte mari şi pe reformă instituţională. Proiectele mari includ parcuri industriale, rezolvarea situaţiei traficului şi parcărilor, construirea unei noi infrastructuri de cultură şi sport. Evident, autostrada A8 şi spitalul regional merg înainte la nivel naţional, cu susţinerea puternică a miniştrilor USRPLUS. Reformă instituţională înseamnă concursuri de amploare pentru funcţii cheie, cum sunt city manager, arhitect şef, director de digitalizare, şi audituri externe pe urbanism, achiziţii şi companiile din subordinea Primăriei. Nu putem creşte eficienţa Primăriei fără să facem curăţenie”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USRPLUS şi preşedinte USR Iaşi.

Consilierii locali şi judeţeni USRPLUS vor continua să apere interesele ieşenilor şi vor vota, punctual, doar proiectele care sunt dezvoltate în această direcţie şi care respectă legile în vigoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.