anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

De ce s-au despărţit drumurile lui Măricel şi Jiji: varianta neoficială

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că ne-a întrebat mai multă lume de ce s-or fi despărţit drumurile lui nea Măricel cu cele ale lui nea Jiji, care merg de mânuţă mai bine de vreo 15 ani, am zis că doar amicul Archibald Tănase ne poate lumina într-o chestiune atât de întunecată şi de tenebroasă cum e amiciţia celor doi. 

Ne referim, evident, da demisia cu acordul părţilor care a avut loc alaltăieri între actual şef de judeţ şi fostul premare, ce îi era conţilier politic devreo doi-trei ani încoace. Ei bine, amicul Archie crede, din ce a mai vorbit cu unul sau cu altul, că despărţirea ar avea la bază anul electoral şi temerile legate de acesta ale lui nea Măricel.

Mai concret, dacă nu ştiaţi, peste exact o săptămână de la Bucale urmează să vină definitiva în dosarul şpăgoiului de milioane al lui Jiji în dosarul cu miliardarul care a instalat intelighenţia în semafoarele ieşenilor. Şi, din ce se aude în piaţă, zice-se că pedeapsa ar putea fi chiar mai mare decât a fost în primă instanţă: patru ani jumate punct exe. Iar nea Măricel, deja atacat din toate direcţiile când campania nici nu a început, nu vrea să le mai dea apă la moară adversarilor şi să aibă pe conştiinţă un angajat scos în cătuşe din casa cu pătrate, din beroul vecin, chiar înainte de alegeri. Deh, chestie de optică politică: unii s-ar mândri cu aşa ceva, mai ales ştiţi voi unde. Dar, în fine, voi să decideţi, la vot, dacă optica asta e convexă sau concavă...

Caré de şeptari cu dame în coadă. Azi, despre a doua

Şi dacă tot vorbitărăm de candidaţi şi campanii, haideţi să trecem olecuţă pârleazul şi să aruncăm o privire iscoditoare şi în campania pentru premărie, la contracandidaţii lui Peni Hill, că despre acest caré de şeptari cu dame în coadă tot am scris. Şi dacă de madam Cozet tocmai am discutat zilele trecute, haideţi să facem pe azi o mică observaţiune şi despre madama cu Camelii, candidatul partidoiului.

De-un par egzamplu, să-i atragem olecuţă atenţia că a început drumul acesta greu cu pantofiorul stâng înainte (şi a cam rămas aşa, că n-am mai auzit de vreo altă ieşire publică) atunci când, în chiar momentul lansării candidaturii, madama a anunţat solemn că pentru echipa partidoiului pentru miniţip, unde se aşteaptă de la ea că va face ordine pe viitor, a pomenit de un singur nume ca om de bază: un sforar imobiliar din noul val pe care tocmai ce-l pictasem în gazetă, şi noi, dar apoi şi alţii, cu sforile ce-l leagă de Peni Hill de gât.

Ştim că e grea politichia printre rechini, dar voiam ca măcar apa să fie limpede prin zonă. Asta, dacă nu cerem prea mult.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.