anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

De ce s-au plâns anul trecut turiştii ieşeni la Protecţia Consumatorilor

GALERIE
turisti
 • turisti
- +

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi a prezentat, într-un răspuns la solicitarea „Ziarului de Iaşi”, problemele cu care s-au confruntat pe parcursul anului trecut ieşenii care au dorit să îşi recupereze banii plătiţi la furnizorii de servicii turistice, în contextul în care actuala criză sanitară globală le-a dat peste cap planurile de vacanţă în anul 2020. În total, la instituţia ieşeană au fost înregistrate anul trecut 245 de reclamaţii referitoare la comercializarea pachetelor de servicii turistice. 

Potrivit CJPC Iaşi, returnarea banilor plătiţi de către clienţi pentru excursiile anulate din cauza pandemiei a reprezentat motivul pentru care ieşenii „au călcat pragul” instituţiei cel mai des, reclamând faptul că firmele de profil refuză restituirea contravalorii serviciului de călătorie rezervat. Au fost şi cazuri în care agenţiile de turism au restituit clienţilor banii plătiţi pentru serviciile neprestate, însă parţial, situaţie „taxată” la rândul clienţilor cu o reclamaţie la Protecţia Consumatorilor. 

„Agenţia de turism a încercat să mă convingă să îmi reprogramez vacanţa, dar eu nu am fost de acord. Am insistat să mi se restituie suma plătită, având în vedere că nu ştiam cum va evolua pandemia şi, practic, blocam nişte bani. Erau banii mei, iar suma nu era chiar una de ignorat. Mi-au virat în cont banii, dar, surpriză, nu era valoarea integrală a pachetului pe care îl plătisem, ci mai puţin cu câteva sute de lei bune. Într-un final s-a rezolvat, dar greu, foarte greu. Am prieteni care, din păcate, nu au fost atât de norocoşi ca mine şi au fost nevoiţi, de fapt mai mult obligaţi, să îşi amâne vacanţa pentru anul acesta. Însă nici anul 2021 nu pare atât de grozav pentru călătorii”, ne-a explicat ieşeanul Marian I. 

Ca alternativă la rambursările în numerar aferente călătoriilor anulate, multe agenţii de turism din Iaşi au apelat la oferirea de vouchere în locul contravalorii pachetelor de servicii plătite, ceea ce nu a fost pe placul clienţilor, reclamând situaţia la CJPC Iaşi. Alte reclamaţii instrumentate anul trecut de comisarii ieşeni privind pachetele turistice au vizat nerespectarea dreptului consumatorilor de a nu plăti penalităţi neînscrise iniţial în contract şi nerestituirea contravalorii serviciilor neefectuate după încetarea contractului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.