De ce s-au supărat şefii de la partidoiul ieşean pe vizita lui Jo Hanis?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

De ce s-au supărat şefii de la partidoiul ieşean pe vizita lui Jo Hanis?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Nervozitate mare ieri pe capul premarelui şi al şăfului de la Cejău, Chir Nica şi Măricel, stimaţi telexpectatori. 

Totul cică pe motiv că prezidentul de ţară Jo Hanis a trecut prin târg egzact ca vodă prin lobodă, după cum s-au exprimat ei pe la partidoi. Adicătelea fără să le trimită niciunuia dintre ei măcar un răvaş ceva, nu ca să ceară voie, dar măcar ca să-i informeze că trece pe la ei prin gubernie, chit că a avut treabă în altă parte. Acuma, nu ştim noi care-o fi protocolul de şef de stat, şi dacă acesta zice că tre' să informezi autoritatea locală că treci pe acolo chit că ai treabă la cuca măcăii.

Dar alt chichirez am remarca noi aicea: că, după cum bârfeau unii mai hâtri de pe la partidoi, cică şi Chir Nica şi Măricel nu ar trebui să aibă decât motive de bucurie că nu au mai fost chemaţi la vorbitor şi de Jo Hanis. Asta pentru că, după cum se zvoneşte pe la unii colegi, amândoi s-au fript vineri la întâlnirea fără presă de la Iaşi a lui Ciol Loş cu ei doi, şi ambii cică ar fi luat-o binişor peste scăfârlie de la premier: Măricel pentru că mai bine tace şi face proiecte, că, zice Ciol Loş, din trei a depus doar unul; iar Chir Nica pentru că a pus în pericol tăt proiectul naţional al şpitalelor de urgenţe din ţară, din cauză că nu a avut atâta vreme un loc sigur. Aşa că ce-aţi mai fi vrut: să se ia şi Jo Hanis de viaţa lor de gojgari politici?

O pensionare cu cântec de dosar penal

Una caldă şi nouă avem pe astăzi şi din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic. După ce s-a auzit prin instituţiune că şefii cei mari se pensionează pe capete până la sfârşitul anului, ca să iasă cu pensii babane, din alea speşăl dedicheişăn, cică şi alţi colonei de rangul doi au început să se gândească şi ei să elibereze ringul. Iar unul dintre aceştia cică este şăful Ţaigheriei din oraşul Gârlău, Simeon Escu pe numele lui. Unii apropiaţi zic că personagiul ar forţa o pensionare acuma sperând că, în acest mod, nu va mai fi atât de interesant pentru prococurorii care se ocupă de mişmamurile cu lemne de care este acuzat, laolaltă cu fostul premare. Hm, noi nu am fi aşa de siguri...

O lovitură dură în politichia mare

Staţi cu ochii pe politichia de la Bucale perioada următoare, căci s-ar putea să asistăm la una din cele mai dibace lovituri de până acum ale neamţului de la Cotroceni, neamţ căruia nu prea i-au ieşit până acuma. Unele guri rele de prin capitală spun că acesta ar fi negociat în mare taină cu fostul premier Moliceanu, pentru susţinerea unui viitor guvern alături de leberali. Asta ar însemna o lovitură mortală pentru Drac Nea şi partidoi, ştiut fiind că, dacă aceştia nu scot singuri minim 45%, ca să facă 50% după redistribuire, atunci nu ajung la guvernare dacă nu au şi sprijinul lui Moliceanu. De altfel, dacă l-aţi ascultat pe Moliceanu în ultimele două zile, ne veţi da dreptate că ceva s-a întâmplat. Aşadar, ochii, sau mai bine zis urechea pe el!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.