anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

De ce să alegi fațade ventilate pentru clădirea ta? (P)

GALERIE
fatade-ventilate
 • fatade-ventilate
- +

Construcţia unei clădiri sau recondiţionarea uneia deja construite sunt operațiuni extrem de importante. Una dintre etapele importante căreia trebuie să i se acorde toată atenţia este montarea faţadei. În prezent există numeroase soluţii, de la materialele clasice la variante moderne ventilate ce asigură circulaţia optimă a aerului şi care oferă aspect modern, interesant clădirilor pe care sunt montate.

Ce sunt fațadele ventilate şi care sunt avantajele acestora? 

Practic, fațadele ventilate sunt panouri de diferite mărimi realizate din fibrociment, ce pot fi aplicate pe pereții exteriori ai clădirilor. Sunt soluții moderne, care pe lângă estetica deosebită oferă şi numeroase avantaje. Materialele utilizate pentru realizarea faţadelor ventilate sunt în primul rând rezistente, fapt ce asigură aspect impecabil în timp. Sunt ideale pentru o varietate mare de proiecte. Fie  că vorbim de blocuri și clădiri rezidenţiale, instituții ale statului, şcoli, grădiniţe, săli de sport, clădiri de teatre sau spitale, ș.a. se vor găsi cu uşurinţă fațade ventilate cu texturi ideale, iar odată montate acestea își vor păstra designul inedit, nu vor fi afectate de intemperii şi variații de temperatură iar costurile de întreținere vor fi minime. 

Un alt avantaj al faţadelor ventilate este legat de greutatea materialelor. Fiind gândite de specialişti în proiectare şi arhitectură, au greutate mică şi nu încarcă pereții clădirii, neafectând structura de rezistență inițială. Fatada ventilată de la Equitone este realizată din fibrociment, material cu caracteristici deosebite, cu aspect modern şi estetică ridicată. Montarea panourilor asigură o izolare bună pereților, aducând un plus din punct de vedere energetic. Pentru clădirile placate cu fațade ventilate costurile legate de încălzire/răcire se vor diminua semnificativ. 

Fațadele ventilate asigură o bună circulaţie a aerului, fapt ce previne acumularea de umezeală, apariția condensului, eroziunea pereților şi dezvoltarea microparticulelor dăunătoare. Fațadele Equitone au proprietăți ignifuge, deci nu susțin flăcările, de altfel oferă o bună izolare fonică.

Aceste materiale inovatoare sunt gândite să îmbunătăţească bunăstarea oamenilor, dar în același timp sunt soluții sustenabile, prietenoase cu natura. Panourile sunt reciclabile şi au impact redus asupra mediului înconjurător. 

Varietatea mare de texturi, modele, dimensiuni este un alt motiv care să îi determine pe cei nehotărâţi ca acestea sunt soluții care merită toată atenția. Clădirile placate cu fațade ventilate  pot avea aspect modern, futurist cu variantele de panouri 3D, vesele, jucăuşe, energizante. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.