
Într-o perioadă în care ne confruntăm cu atât de multe provocări, în care stresul pune o
presiune tot mai mare pe noi și îndatoririle zilnice ne epuizează, suntem în căutarea
unor activități ori terapii care să ne fortifice organismul și să ne asigure o stare generală
de bine. Unii fac sport, alții meditează, iar pentru toți, remediul universal la toate
problemele noastre este vacanța, dar, din păcate, durează câteva zile pe an. Însă tot
mai multe persoane apelează la masaj, care este o terapie extraordinară pentru trup și
suflet.
Într-o perioadă în care ne confruntăm cu atât de multe provocări, în care stresul pune o presiune tot mai mare pe noi și îndatoririle zilnice ne epuizează, suntem în căutarea unor activități ori terapii care să ne fortifice organismul și să ne asigure o stare generală de bine. Unii fac sport, alții meditează, iar pentru toți, remediul universal la toate problemele noastre este vacanța, dar, din păcate, durează câteva zile pe an. Însă tot mai multe persoane apelează la masaj, care este o terapie extraordinară pentru trup și suflet.
Multe persoane ajung să facă masaj abia după ce experimentează dureri de spate sau musculare și atunci își dau seama că efectele lui sunt, de fapt, multiple. În acest material vei afla mai multe despre beneficiile masajului și de ce ar fi ideal să îl faci cât mai des, chiar zilnic.
Iată cele mai importante efecte ale masajului corporal:
Efect de relaxare
Masajul reduce semnificativ nivelul de stres și tensiunea musculară. După o sesiune de masaj, corpul și mintea se relaxează. Astfel, perioadele grele și stările de anxietate vor putea fi gestionate mult mai ușor.
Crește flexibilitatea articulațiilor
Îmbunătățește mobilitatea articulațiilor, astfel că sunt prevenite dureri și anumite afecțiuni specifice acestora. De asemenea, ajută persoanele care au avut perioade lungi de repaus din cauza unor fracturi sau intervenții chirurgicale.
Calmează durerile
Masajul are efecte extraordinare în combaterea durerilor de spate, de picioare, musculare și chiar a migrenelor. Potrivit Mayo Clinic, este și o terapie postoperatorie excelentă, pentru că reduce durerile specifice, edemele și ajută la refacerea țesuturilor.
Reduce crampele musculare
Deși sunt specifice sportivilor de performanță, crampele musculare apar și la persoane active pe tot parcursul zilei. Masajul relaxează mușchii și astfel spasmele și crampele vor apărea mult mai rar, iar la un moment dat pot să dispară.
Stimulează imunitatea
Masajul corporal poate contribui la creșterea numărului celulelor albe, care sunt esențiale pentru menținerea și stimularea imunității.
Îmbunătăţește circulaţia sangvină
Stimulează circulația, astfel că organele și țesuturile vor primi mai mult oxigen, lucru care este esențial în prevenirea mai multor afecțiuni grave.
Îmbunătățește calitatea somnului
Masajul este un relaxant neuromuscular, ceea ce ajută semnificativ la gestionarea perioadelor de insomnii și la creșterea calității somnului.
Alte beneficii ale masajului:
- reducerea stresului
- creşterea elasticităţii pielii
- combaterea celulitei.
Foto: Pexels
Foto: masaj-corporal.jpg
Publicitate și alte recomandări video