anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

De ce să ţii cont când alegi boxe portabile pentru muzică live (P)

GALERIE
Bose-7385_MIC_v2
 • Bose-7385_MIC_v2
- +

Dacă nu ştii de ce ar trebui să ţii cont, achiziţionarea celui mai bun sistem portabil de sunet, în deplină concordanţă cu necesităţile tale poate fi dificilă. Dacă eşti DJ sau interpret muzical, ai nevoie de boxe portabile pentru muzică live pe care să te poţi baza. Astfel, vei putea capta şi amplifica sunetul pentru a oferi publicului reprezentaţii performante cu sonorizare clară şi naturală. 

În prezent poţi găsi numeroase tipuri de boxe portabile pentru muzică live iar alegerea poate fi dificilă. Ai nevoie de un dispozitiv uşor de configurat care să ofere un sunet de calitate, iar acesta poate face diferenţa între o prestaţie banală şi una de succes.

Iată de ce ar trebui să ţii cont pentru a alege cele mai bune boxe portabile pentru muzică live!

Mărimea publicului şi nivelul de zgomot

Acesta este punctul de plecare şi primul lucru de care ar trebui să ţii cont când vrei să găseşti boxele portabile potrivite pentru tine. Cu cât publicul este mai numeros, cu atât va fi mai mare şi zgomotul, prin urmare vei avea nevoie de boxe cu putere mai mare, dar şi de o intensitate mai mare. Această valoare se măsoară în dB şi este foarte important să ţii cont de ea când alegi boxe portabile pentru muzică live. 

De asemenea, trebuie să ţii cont de locaţia evenimentului care poate fi atât interioară, cât și exterioară. Dacă foloseşti sistemul în interior, ai nevoie de mai puţină putere şi intensitate, dar pentru aer liber, unde există reflexii ale sunetului, vei avea nevoie de ceva mai puternic. 

Portabilitatea boxelor

Portabilitatea sistemului este un alt factor important. Sistemele convenţionale de amplificare sunt realizate din mai multe dispozitive separate, sunt grele, dificil de transportat şi necesită timp pentru instalare. 

Dacă eşti unul dintre artiştii care schimbă des locaţia şi nici nu dispui de spaţiu prea mare de transport, ai nevoie de boxe portabile. Acestea sunt compacte, mai uşor de transportat, ocupă puţin spaţiu şi se instalează în numai câteva minute. Un astfel de sistem îţi va uşura considerabil viaţa! Pentru că portabilitate înseamnă, în viziunea noastră, și abilitatea de adaptare la fiecare situație, există pe piață modele care își ajustează acoperirea acustică în funcție de formatul propriu fiecărei reprezentații - dispunerea și înălțimea scenei față de public, de exemplu.

Numărul canalelor de intrare

Dacă ai nevoie de o boxă portabilă pentru un instrument şi un microfon, aceasta trebuie să aibă cel puţin două intrări. Majoritatea sistemelor portabile au între 2 şi 4 canale, iar cele mari pot ajunge chiar până la 12 canale de intrare. Dacă ai un sistem cu două canale şi ai nevoie de mai multe, cea mai bună soluţie portabilă ar putea fi o consolă de mixare.  

Calitatea sunetului

Calitatea sunetului se poate măsura prin posibilitatea sistemului de a reproduce sunetul original. Practic, este vorba despre acurateţea sunetului redat.

Cu cât sunt mai puţine echipamente în reţeaua audio, cu atât sunetul va fi mai clar şi mai curat. De aceea, dacă eşti artist şi ai nevoie de un sistem pentru muzică live, alege un model care îţi asigură un sunet de calitate. Acesta ar trebui să poată reda toate frecvenţele cuprinse între 20Hz şi 20kHz. Din fericire, majoritatea boxelor portabile au tweetere care reproduc frecvenţele înalte şi, totodată, un woofer pentru frecvenţele joase şi medii.   

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.