De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Adicătelea despre cum au forţat amândoi votarea ca vice a papiţoiului lui Ghihocel de pe listele dipotatului cel deştept Grămadă, dar figura nu a ţinut pentru că nu toţi conţilierii de la partidoi s-au speriat de ameninţările cu zoaie şi alte celea ale cuplului de comici. Cu altceva însă am rămas noi datori a vă spune pe azi: ce anume i-a mânat în lupta asta prostească pe cei doi, câtă vreme rămăsese cam stabilit, ca vicii să fie aleşi după generale, să se ştie ce şi cum?

Graba asta venea însă din altceva: gurile rele zic că, pe de o parte, dipotatul deştept Grămadă are mari şanse să nu mai fie băgat de nimeni în seamă de săptămâna viitoare, căci trebuie minune mare ca pemepeul lui să treacă pârleazul în parlament. Şi, doi la mână, există şi un risc ca tocmai artizanul înţelegerii partidoi - Peni Hill, Electricianul şăf, să rămână la vatră, adicătelea să nu intre în parlament, în caz că partidoiul nu trece bine de 20 la sută.

Deci, cam erau motive de panică, nu-i aşa? În ce-l priveşte pe Peni, despre el nici nu ne mai batem gura: se teme de Ghihocel chiar şi când toţi fac miştouri de ridicolul buhai. Aşa e el, viteaz de coscotecă, ştiţi voi...

Manevre negre în zona halatelor albe de la Iaşi. Unde se fac cărţile?

Să întoarcem însă niţel foaia şi în zona liberală, dar nu în politichia de la sediul din Podu Roş, ci în cea a manevrelor negre din zona halatelor albe de la Iaşi. Se aude prin preajmă că următoarea mare bătălie cu miză care se va da aicea va fi pentru scaunul călduţ şi lat de pe care urmează să se ridice cât de curând baronul roş-alb Îmbârliga din fruntea marelui spital Sf. Piramidon, dragi pacienţi.

Un spital cu un buget imens, subordonat direct ministerului, şi pe care mulţi îl văd ca pe o imensă văcuţă de muls bani publici. Aicea, zice-se, îşi va spune cuvântul, din câte se aude, buna amiciţie dintre menistrul cel tătar, de loc din Vaslui, şi domn Costel de la Iaşi. Dar, despre ce se mai pune la cale urmează aşadar să vorbim şi în zilele următoare, că încă nu s-a definitivat planul de combatere a pandemiei politice. Acesta nu este însă singurul spital la care doritorii de şefie au simţit gust de vacanţă.

Dacă îl sărim pe cel de la Infecţioase, rezolvat cumva, aşa cum ştiti, ar mai fi vorba, zice-se, de spitalul de copchii, plus maternitatea dinspre Bucşinescu, ambele unităţi conduse de oameni aduşi de nea Măricel pe filiera partidoiului, servind astfel obligaţii din afara judeţului. Ca urmare, cum vedeţi, există multe teme de dezbatere profesională în lumea halatelor albe din târg, perioada ce vine imediat după alegeri. Staţi deci pe aproape, pregătiţi tifonul, betadina şi apa caldă, căci cât de curând se intră în operaţie!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Banii pesediştilor

Cătălin ONOFREI

Banii pesediştilor

De unde va lua PSD fondurile pentru pensiile românilor?

Filmuletul zilei

opinii

Şarlatani

Briscan ZARA

Şarlatani

Practic, la ora actuală, în mediul politic şi în majoritatea instituţiilor de stat, unde se fac cele mai mari furturi, procentajul escrocilor, al celor cu acte false este la cel mai înalt nivel din istorie. Iar aceşti oameni nu iau bani nemeritaţi de la hoţi, ci de la restul cetăţenilor plătitori de impozite, de la noi toţi. Deci ochii-n patru!

Paradigma dezvoltării durabile

Ciprian IFTIMOAEI

Paradigma dezvoltării durabile

De ceva vreme, în spaţiul public, se vorbeşte despre necesitatea reducerii sărăciei sub toate formele în care se manifestă, oriunde în lume, facilitarea accesului tuturor oamenilor la servicii de educaţie şi sănătate, promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea unor oraşe şi comunităţi durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Toate aceste teme şi preocupări sunt interdependente şi au o istorie de câteva decenii, fiind circumscrise paradigmei dezvoltării durabile.

Moştenirea lui Trump (I)

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump (I)

Cu patru ani în urmă, un om din afara sistemului câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Eram acolo şi am urmărit convenţiile naţionale ale celor două mari partide americane. 

pulspulspuls

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Vedem prin mediul online şi nu numai câtă supărare a produs unora episodul jenant din Piaţa Unirii, cel al pomădării premarelui Mihai Chirica cu iaurt (Actimel zic unii, Zuzu spun alţii: asta mai rămâne de studiat). 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.