De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

GALERIE
dan constantin
  • dan constantin
- +

Câteva idei despre preocupările estivale ale politicienilor

 

Senatoarea de Iaşi Diana Şoşoacă, zisă şi “Urlătoarea”, ca să îl cităm pe acidul ziarist Cristian Tudor Popescu, a iniţiat un proiect de lege care prevede pedepse cu închisoarea pentru persoanele care propagă ştiri “antiromâneşti”. Adicătelea dacă spui că litoralul românesc este mai scump şi cu servicii mai slab calitative faţă de cele din Grecia sau Bulgaria, eşti deja în pragul de puşcărie. Cam aşa s-ar traduce proiectul de lege iniţiat de “distinsa doamnă”.

Un deputat din UDMR, Zakarias Zoltan, probabil plictisit de monotonia procesului legislativ autohton şi influenţat de “şefii lui de la Moscova şi Budapesta”, propune un proiect de lege împotriva comunităţii LGBTQ.

De asemenea, AUR, un partid care se închină la icoana ce-l prezintă pe Putin ca noul Mesia, dar spune că crede în Isus, Dumnezeu şi Fecioara Maria, vrea să facă demersuri pentru un proces legislativ ce vizează limitări pentru comunitatea LGBTQ. Pentru cunoştinţa domnilor Simion şi Târziu (şefii AUR, sau dictatorii AUR), Maria Magdalena, o prostituată, a fost privită cu indulgenţă şi dată drept exemplu pentru reconvertire de Biblie - cartea tututor cărţilor. 

Din cele de mai sus, deducem că principalele ameninţări la adresa românilor sunt comunitatea LGBTQ şi vizitele în Grecia.

În acelaşi timp, pe străzile din ţară a avut loc un adevărat carnagiu. Nu este cazul să ne ferim de cuvinte. 24 de decese sâmbăta trecută şi alte câteva în săptămâna care a urmat. Tragic? Nu, în viziunea AUR, PSD, PNL sau USR. Niciunul din reprezentanţii partidelor de mai sus nu a avut o poziţie fermă prin care să spună macăr un cuvinţel despre tragediile care periodic au loc pe drumurile din ţară. Nici Iliescu, nici Constantinescu, Băsescu sau Iohannis nu au ieşit public să-şi ceară scuze că nu au fost în stare sau nu au vrut să facă drumuri sigure pe banii plătiţi sau împrumutaţi de ei în numele românilor. Niciunul dintre ei. Toţi luaţi separat ar putea spune ceva despre vacanţele din Grecia sau comunitatea LGBTQ, ceva nu în sensul pozitiv, însă nu au putut vărsat nici măcar o lacrimă pentru zecile care şi-au găsit sfârşitul pe drumurile înguste care străbat ţara doar în ultimele opt-nouă zile. Deducem că vacanţele în Grecia sunt mai periculoase faţă de deplăsările pe drumurile din România, iar homosexuali mai odioşi în comparaţie cu accidentele rutiere. Cel puţin aşa lasă de înţeles politicienii care se preocupă de antiromâni, homosexuali sau transsexuali. Realitatea, frustă, ne arată cu totul o altă lume, şi alte pericole.

Atunci, de unde aceste preocupări? Greu de răspuns. Greu de găsit o explicaţie cât de cât logică. Nici cu COVID-ul nu a a fost altfel. Pentru zecile de mii de morţi de coronavirus din România aproape toată lumea avea o explicaţie. Mai ales senatoarea Şoşoacă. Ori aveau diabet, “tensiune”, erau prea  bătrâni sau mai aveau cine ştie ce afecţiune ciudată. În rest, boala nici nu exista. Este o invenţie modernă, o propagandă dusă de Bill Gates sau de vreun magnat scelarat care nu are nimic mai bun de făcut cu banii lui decât să-i arunce pe campanii inutile de  “prostit” proştii. Curat murdar, cum ar spune conu Leonida.

În toată această nebunie comunicaţională, morţii înregistraţi pe străzile din ţară sunt cât se poate de reali. Majoritatea dintre ei sunt heterosexuali, ortodocşi şi merg în vacanţe la Mamaia (a se citi România). Nu sunt nici antiromâni şi nici homosexuali. 99% dintre ei erau tineri, numai buni de muncă. Mulţi dintre ei venereau România şi visau că aici îşi vor întemeia viitorul, sau vor prospera.

Ciudat, nu? Una vor politicienii noştri şi alta se întâmplă în realitate. Este ca şi cum te-ai uita la un film prost, unul rupt total de realitate, în care nici măcar ficţiunea nu-l salvează. Una visează Putin şi Orban (Vickor) când se aşează pe patul acoperit cu un cearşaf de mătase fină, şi alta se întâmplă în viaţa de zi cu zi. Lacrimile şi suferinţa familiilor este cât se poate de reală, pe când năzbâtiile/prostiile din capul lui Şoşoacă, a AUR-iştilor, PNL-iştilor, USR-iştilor, PSD-iştilor sunt doar fantezii, fără lipsă clară de adresabilitate. Un mort pe stradă este la fel de mort şi dacă este român sadea, heterosexual, homosexual sau dacă propagă ştiri antiromâneşti. De aceea este foarte important când mergeţi la vot, înainte de a ştampila buletinul, să vă gândiţi de două ori. Sau chiar de trei ori. Eşti dator doar cu o moarte, şi nu contează dacă eşti homosexual sau heterosexual, contează doar dacă eşti fericit, şi nu scrie despre tine că ai dat colţul strivit într-un accident auto. Şoşoacă şi restul la fel de inutili sunt la fel ca voi. Diferenţa este că sunt doar nişte filosofi rataţi. Hai cu “Doamne ajută!” Nu este nici cea mai mică speranţă să mergem liniştiţi pe drumurile patriei, oricând ne putem transforma într-o ştire.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.