anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment

De Crăciun, studenţii Universităţii Tehnice colindă şi petrec în scop caritabil

GALERIE
Sigla univ asachipoza 1- Teachingpoza 2 - AS de TCMfoto 3 - ASAFCIpoza 4 - Liga Studentilor Electrotehnistipoza 5 LSACpoza 6- ASAHpoza 7 - LSETC
 • Sigla univ asachi
 • poza 1- Teaching
 • poza 2 - AS de TCM
 • foto 3 - ASAFCI
 • poza 4 - Liga Studentilor Electrotehnisti
 • poza 5 LSAC
 • poza 6- ASAH
 • poza 7 - LSETC
- +

În fiecare an, de Crăciun, studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) organizează petreceri şi spectacole care marchează sărbătorile de iarnă şi în cadrul cărora strâng bani, haine, alimente, cărţi, rechizite şcolare şi jucării pentru familii defavorizate şi bătrâni şi copii din centre de plasament, pentru a le oferi acestora câteva clipe de bucurie în prag de An Nou.

 

În perioada 3 – 17 decembrie, la sediul Asociaţiei Tehnice de Formare Profesională „TEACH ING” Iaşi din Campusul „Tudor Vladimirescu”, s-a desfăşurat campania „Un colind pentru un zâmbet!”, aflată anul acesta la a X-a ediţie. Membrii asociaţiei au strâns haine, încălţăminte şi materiale educaţionale (materiale didactice, cărţi şi jucării) pentru 19 copii între 2 şi 15 ani din comuna Bârnova, judeţul Iaşi.

 

Cei de la Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor TCM din Iaşi (As de TCM) au făcut prăjituri în cămin pe care apoi le-au dăruit colegilor în schimbul unei donaţii, bani cu care au ajutat o familie nevoiaşă, cumpărându-le cele necesare pentru Crăciun şi pentru perioada următoare, alimente, de-ale casei şi decoraţii, iar pentru fetiţa familiei ghete şi o geacă groasă de iarnă. „Consider că noi am reuşit să le dăruim un zâmbet acestora acum, în prag de sărbători”, a spus unul dintre studenţii implicaţi în proiectul As de TCM.

Proiectul „Dăruieşte de Crăciun”, de exemplu, al Asociaţiei Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii (ASAFCI), este unul de tradiţie al organizaţiei studenţeşti, fiind anul acesta la a patra ediţie. În cadrul proiectului au loc două acţiuni, un meci caritabil între studenţi şi profesori şi un bal caritabil, ambele cu scopul de a strânge fonduri pentru o anumită cauză caritabilă. Anul acesta, fondurile strânse au fost donate familiei unui băieţel de şapte ani care are nevoie să efectueze un transplant de măduvă în afara ţării. În cadrul Balului Caritabil, organizat în seara de 16 decembrie, la parterul corpului IC al Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii, a avut loc un spectacol de colinde şi o seară de socializare între cadrele didactice şi studenţii facultăţii. Meciul a avut loc sâmbătă, 12 decembrie, pe terenul acoperit din baza sportivă a TUIAŞI. Participanţii care au donat în cadrul evenimentului au primit ceai, ciocolată caldă şi vin fiert.

Christmas Tex Party, petrecere organizată de Asociaţia Studenţilor şi Tinerilor Ingineri Politehnişti, marţi, 8 decembrie, în Club Coopers din Campusul „Tudor Vladimirescu”, i-a avut ca invitaţi pe Alexandru Tărâţeanu şi Manal Al-Tibawi, o seară cu muzică, concursuri şi distracţie. Intrarea a fost liberă, dar participanţii au donat haine, jucării, alimente şi rechizite pentru copiii de la Centrul de Plasament „Sfântul Andrei” din Iaşi.

 

Voluntarii Ligii Studenţilor Electrotehnişti au pus la cale miercuri, 16 decembrie, o Petrecere de Crăciun plină de momente artistice, cu cântec şi dans popular şi modern, colinde, jocuri tradiţionale şi concerte, vin fiert şi prăjituri, toate cu scopul de a dărui cadouri celor de la Căminul de Bătrâni „Sfânta Parascheva” din Iaşi. Din programul serii a făcut parte şi momentul asigurat de Ansamblul Folcloric Electrotehnist, format din studenţi de anul I.

Un zâmbet de Crăciun” au adus şi cei de la Liga Studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare (LSAC), strângând în seara de 15 decembrie, în cadrul unei petreceri caritabile în club Oxford, bani, jucării, haine şi alimente pentru două familii defavorizate. De asemenea, şi voluntarii LSAC şi-au îndulcit cu prăjituri colegii de cămin care au contribuit pentru ajutorarea celor două familii.

În cadrul celei de-a cincea ediţii a spectacolului caritabil „Un Crăciun fericit... se oferă!”, organizat de Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Hidrotehnişti, spectacol cu cântec, dans şi teatru, voluntarii au strâns donaţii pentru cei nevoiaşi. „Sărbătorile înseamnă zâmbete şi bucurie în inimi, familie şi bunătate. Asta încercăm noi să facem prin spectacolul devenit deja tradiţie, să dăruim o atmosferă de sărbătoare şi bunătate celor mai puţin norocoşi.”

În Cantina Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi a avut loc petrecerea „ETeCe Crăciun 2015”, organizată de voluntarii Ligii Studenţilor Electronişti din Iaşi, care au strâns donaţii şi, în parteneriat cu Asociaţia „Speranţă Pentru Îngeraşi”, le-au trimis copiilor de la Complexul de Servicii Comunitare Bucium.

Ligile studenţeşti de la TUIAŞI s-au alăturat şi proiectului Fericirea din Cutia de Pantofi (ShoeBox), alături de alte organizaţii studenţeşti ieşene, oferind cadouri celor nevoiaşi împachetate în cutii de încălţăminte.

Astfel de activităţi au devenit tradiţie printre studenţii TUIAŞI, care ştiu să petreacă alături de profesorii lor în spiritul sărbătorilor de iarnă, dar nu uită niciodată de cei mai neajutoraţi, cărora încearcă să le ofere an de an cîteva clipe de fericire.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.