De Crăciun, studenţii Universităţii Tehnice colindă şi petrec în scop caritabil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Eveniment

De Crăciun, studenţii Universităţii Tehnice colindă şi petrec în scop caritabil

GALERIE
Sigla univ asachipoza 1- Teachingpoza 2 - AS de TCMfoto 3 - ASAFCIpoza 4 - Liga Studentilor Electrotehnistipoza 5 LSACpoza 6- ASAHpoza 7 - LSETC
 • Sigla univ asachi
 • poza 1- Teaching
 • poza 2 - AS de TCM
 • foto 3 - ASAFCI
 • poza 4 - Liga Studentilor Electrotehnisti
 • poza 5 LSAC
 • poza 6- ASAH
 • poza 7 - LSETC
- +

În fiecare an, de Crăciun, studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) organizează petreceri şi spectacole care marchează sărbătorile de iarnă şi în cadrul cărora strâng bani, haine, alimente, cărţi, rechizite şcolare şi jucării pentru familii defavorizate şi bătrâni şi copii din centre de plasament, pentru a le oferi acestora câteva clipe de bucurie în prag de An Nou.

 

În perioada 3 – 17 decembrie, la sediul Asociaţiei Tehnice de Formare Profesională „TEACH ING” Iaşi din Campusul „Tudor Vladimirescu”, s-a desfăşurat campania „Un colind pentru un zâmbet!”, aflată anul acesta la a X-a ediţie. Membrii asociaţiei au strâns haine, încălţăminte şi materiale educaţionale (materiale didactice, cărţi şi jucării) pentru 19 copii între 2 şi 15 ani din comuna Bârnova, judeţul Iaşi.

 

Cei de la Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor TCM din Iaşi (As de TCM) au făcut prăjituri în cămin pe care apoi le-au dăruit colegilor în schimbul unei donaţii, bani cu care au ajutat o familie nevoiaşă, cumpărându-le cele necesare pentru Crăciun şi pentru perioada următoare, alimente, de-ale casei şi decoraţii, iar pentru fetiţa familiei ghete şi o geacă groasă de iarnă. „Consider că noi am reuşit să le dăruim un zâmbet acestora acum, în prag de sărbători”, a spus unul dintre studenţii implicaţi în proiectul As de TCM.

Proiectul „Dăruieşte de Crăciun”, de exemplu, al Asociaţiei Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii (ASAFCI), este unul de tradiţie al organizaţiei studenţeşti, fiind anul acesta la a patra ediţie. În cadrul proiectului au loc două acţiuni, un meci caritabil între studenţi şi profesori şi un bal caritabil, ambele cu scopul de a strânge fonduri pentru o anumită cauză caritabilă. Anul acesta, fondurile strânse au fost donate familiei unui băieţel de şapte ani care are nevoie să efectueze un transplant de măduvă în afara ţării. În cadrul Balului Caritabil, organizat în seara de 16 decembrie, la parterul corpului IC al Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii, a avut loc un spectacol de colinde şi o seară de socializare între cadrele didactice şi studenţii facultăţii. Meciul a avut loc sâmbătă, 12 decembrie, pe terenul acoperit din baza sportivă a TUIAŞI. Participanţii care au donat în cadrul evenimentului au primit ceai, ciocolată caldă şi vin fiert.

Christmas Tex Party, petrecere organizată de Asociaţia Studenţilor şi Tinerilor Ingineri Politehnişti, marţi, 8 decembrie, în Club Coopers din Campusul „Tudor Vladimirescu”, i-a avut ca invitaţi pe Alexandru Tărâţeanu şi Manal Al-Tibawi, o seară cu muzică, concursuri şi distracţie. Intrarea a fost liberă, dar participanţii au donat haine, jucării, alimente şi rechizite pentru copiii de la Centrul de Plasament „Sfântul Andrei” din Iaşi.

 

Voluntarii Ligii Studenţilor Electrotehnişti au pus la cale miercuri, 16 decembrie, o Petrecere de Crăciun plină de momente artistice, cu cântec şi dans popular şi modern, colinde, jocuri tradiţionale şi concerte, vin fiert şi prăjituri, toate cu scopul de a dărui cadouri celor de la Căminul de Bătrâni „Sfânta Parascheva” din Iaşi. Din programul serii a făcut parte şi momentul asigurat de Ansamblul Folcloric Electrotehnist, format din studenţi de anul I.

Un zâmbet de Crăciun” au adus şi cei de la Liga Studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare (LSAC), strângând în seara de 15 decembrie, în cadrul unei petreceri caritabile în club Oxford, bani, jucării, haine şi alimente pentru două familii defavorizate. De asemenea, şi voluntarii LSAC şi-au îndulcit cu prăjituri colegii de cămin care au contribuit pentru ajutorarea celor două familii.

În cadrul celei de-a cincea ediţii a spectacolului caritabil „Un Crăciun fericit... se oferă!”, organizat de Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Hidrotehnişti, spectacol cu cântec, dans şi teatru, voluntarii au strâns donaţii pentru cei nevoiaşi. „Sărbătorile înseamnă zâmbete şi bucurie în inimi, familie şi bunătate. Asta încercăm noi să facem prin spectacolul devenit deja tradiţie, să dăruim o atmosferă de sărbătoare şi bunătate celor mai puţin norocoşi.”

În Cantina Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi a avut loc petrecerea „ETeCe Crăciun 2015”, organizată de voluntarii Ligii Studenţilor Electronişti din Iaşi, care au strâns donaţii şi, în parteneriat cu Asociaţia „Speranţă Pentru Îngeraşi”, le-au trimis copiilor de la Complexul de Servicii Comunitare Bucium.

Ligile studenţeşti de la TUIAŞI s-au alăturat şi proiectului Fericirea din Cutia de Pantofi (ShoeBox), alături de alte organizaţii studenţeşti ieşene, oferind cadouri celor nevoiaşi împachetate în cutii de încălţăminte.

Astfel de activităţi au devenit tradiţie printre studenţii TUIAŞI, care ştiu să petreacă alături de profesorii lor în spiritul sărbătorilor de iarnă, dar nu uită niciodată de cei mai neajutoraţi, cărora încearcă să le ofere an de an cîteva clipe de fericire.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.