De două săptămâni Telekom nu a reparat avaria de la Andrieşeni. Copiii nu fac şcoală online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

De două săptămâni Telekom nu a reparat avaria de la Andrieşeni. Copiii nu fac şcoală online

GALERIE
cablu furt
  • cablu furt
- +

Elevii din comuna ieşeană Andrieşeni, din trei sate, tot nu pot participa la orele online pentru că furnizorul de internet Telekom încă nu a rezolvat avaria cauzată de nişte hoţi care au încercat să fure cablul la finalul lunii noiembrie. Practic, elevii din comună nu se pot conecta la internet de jumătate de lună, deşi, potrivit directorului Şcolii Gimnaziale "Gh.Ciobanu" din Andrieşeni, acesta a semnalat problema către furnizorul de internet imediat după apariţia avariei. Prof. Dumitru Cucoranu precizează că în urma apelului telefonic către Telekom i s-ar fi promis că se va rezolva problema până pe 11 decembrie, însă până la finalul zilei de ieri nici măcar o echipă care să evalueze situaţia nu s-a prezentat în comună.

Directorul menţionează că a raportat incidentul şi către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, dar reprezentanţii instituţiei au ridicat din umeri neputincioşi pentru că rezolvarea problemei ţine de furnizorul de internet.

Potrivit cadrului didactic, în noapte de 26 spre 27 noiembrie cineva ar fi încercat să fure cablul reţelei de telefonie fixă şi internet de pe mai mulţi stâlpi. Prof. Dumitru Cucoranu a raportat imediat problema către furnizorul de internet, sunând chiar de mai multe ori la Telekom, însă nimeni nu s-a prezentat în localitate să rezolve defecţiunea. În plus, spune directorul, o parte din cablul tăiat a rămas pe câmp.

"Mă uitam chiar dimineaţă (n.r.11 decembrie) şi este un cablu întins pe câmp pe cele câteva sute de metri pe jos cât este întrerupt, probabil pus pentru secţia de vot de la Şcoala Spineni. Cablul tăiat a rămas pe câmp. Sunt sute de abonaţi probabil în cele trei sate care nu au conexiune şi pe mine mă doare în primul rând de elevi şi de cadrele didactice care nu pot face ore. Bineînţeles, sunt şi bătrâni care nu mai pot intra în contact cu copiii lor plecaţi din localitate", subliniază directorul.

Prof. Dumitru Cucoranu povesteşte faptul că, în urmă cu vreo câţiva ani, o defecţiune similară cauzată de o furtună a fost rezolvată în mai bine de două luni de către Telekom şi se teme că acelaşi lucru se va întâmpla şi acum. Între timp, Poliţia nu poate nici măcar ancheta tentativa de furt şi distrugerea reţelei, potrivit directorului nefiind încă făcută o plângere oficială de către furnizorul de internet.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.