De Dragobete, studenţii Universităţii Tehnice le-au aratat ieşenilor cum să iubească româneşte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment

De Dragobete, studenţii Universităţii Tehnice le-au aratat ieşenilor cum să iubească româneşte

GALERIE
Sigla univ asachifoto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6
 • Sigla univ asachi
 • foto 1
 • foto 2
 • foto 3
 • foto 4
 • foto 5
 • foto 6
- +

Miercuri, 24 februarie, în ziua de Dragobete, studenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) le-au arătat ieşenilor, ca reacţie la mai popularul Valentine’s Day, că n-au uitat de propria sărbătoare a iubirii. Aproximativ 100 de studenţi şi-au dat întâlnire la ora prânzului în Piaţa Unirii, unde, deşi frig şi vânt, au dansat, s-au îmbrăţişat, au ascultat muzică de dragoste, şi-au împărţit bileţele cu mesaje din inimă şi şi-au făcut dedicaţii pe un panou al mărturisirilor.

Dirijaţi de Nicolai-Floruţ Țuţuianu, preşedintele Ligii Studenţilor Electronişti, tinerii au format, pe rând, trei inimi în piaţa unirii, în roşu, galben şi albastru, apoi un tricolor uman, iar la final o inimă mare, în toate cele trei culori, într-un flash mob ce oprea trecătorii din drum. „Albastru în stânga, galben în mijloc şi roşu în dreapta mea. Acum ridicăm foile deasupra!”, se aud indicaţiile studentului. „Ce se întâmplă aici, puteţi să-mi spuneţi?”, mă întreabă o femeie, ca imediat să scoată aparatul şi să-i fotografieze pe studenţii care aşteaptă nerăbdători indicaţiile de sus - pentru că totul e supravegheat din Hotel Unirea, de unde colegi ai tinerilor fac poze şi coregrafiază.„Pentru că mă iubeşti aşa cum sunt”, „Pentru că sunt un om mai bun de când eşti în viaţa mea” şi „Pentru că mereu ai grijă de mine”. După flash mob, tinerii se grăbesc către panoul amplasat în Piaţa Unirii, pentru a-şi scrie în marker colorat mărturisirea. Din când în când, câte doi se mai desprind de grup, auzind vreo melodie care le place, şi dansează câteva minute în piaţă, în ochii trecătorilor.Evenimentul a fost încheiat în seara aceleiaşi zile, cu o petrecere tematică, unde cuplurile au purtat brăţări de o culoare, iar cei singuri brăţări de alte culoare, pentru a se putea găsi mai uşor. „Dragobete – Iubeşte româneşte” este un proiect de tradiţie al Ligii Studenţilor Electronişti din Iaşi, început în 2009 şi care a adunat în jurul lui, de-a lungul anilor, diverse ligi studenţeşti. Anul acesta s-au mai implicat Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Hidrotehnişti şi Societatea Studenţilor Farmacişti Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.