De Dragobete, studenţii Universităţii Tehnice le-au aratat ieşenilor cum să iubească româneşte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment

De Dragobete, studenţii Universităţii Tehnice le-au aratat ieşenilor cum să iubească româneşte

GALERIE
Sigla univ asachifoto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6
 • Sigla univ asachi
 • foto 1
 • foto 2
 • foto 3
 • foto 4
 • foto 5
 • foto 6
- +

Miercuri, 24 februarie, în ziua de Dragobete, studenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) le-au arătat ieşenilor, ca reacţie la mai popularul Valentine’s Day, că n-au uitat de propria sărbătoare a iubirii. Aproximativ 100 de studenţi şi-au dat întâlnire la ora prânzului în Piaţa Unirii, unde, deşi frig şi vânt, au dansat, s-au îmbrăţişat, au ascultat muzică de dragoste, şi-au împărţit bileţele cu mesaje din inimă şi şi-au făcut dedicaţii pe un panou al mărturisirilor.

Dirijaţi de Nicolai-Floruţ Țuţuianu, preşedintele Ligii Studenţilor Electronişti, tinerii au format, pe rând, trei inimi în piaţa unirii, în roşu, galben şi albastru, apoi un tricolor uman, iar la final o inimă mare, în toate cele trei culori, într-un flash mob ce oprea trecătorii din drum. „Albastru în stânga, galben în mijloc şi roşu în dreapta mea. Acum ridicăm foile deasupra!”, se aud indicaţiile studentului. „Ce se întâmplă aici, puteţi să-mi spuneţi?”, mă întreabă o femeie, ca imediat să scoată aparatul şi să-i fotografieze pe studenţii care aşteaptă nerăbdători indicaţiile de sus - pentru că totul e supravegheat din Hotel Unirea, de unde colegi ai tinerilor fac poze şi coregrafiază.„Pentru că mă iubeşti aşa cum sunt”, „Pentru că sunt un om mai bun de când eşti în viaţa mea” şi „Pentru că mereu ai grijă de mine”. După flash mob, tinerii se grăbesc către panoul amplasat în Piaţa Unirii, pentru a-şi scrie în marker colorat mărturisirea. Din când în când, câte doi se mai desprind de grup, auzind vreo melodie care le place, şi dansează câteva minute în piaţă, în ochii trecătorilor.Evenimentul a fost încheiat în seara aceleiaşi zile, cu o petrecere tematică, unde cuplurile au purtat brăţări de o culoare, iar cei singuri brăţări de alte culoare, pentru a se putea găsi mai uşor. „Dragobete – Iubeşte româneşte” este un proiect de tradiţie al Ligii Studenţilor Electronişti din Iaşi, început în 2009 şi care a adunat în jurul lui, de-a lungul anilor, diverse ligi studenţeşti. Anul acesta s-au mai implicat Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Hidrotehnişti şi Societatea Studenţilor Farmacişti Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.