De Dragobete, veşti bune despre coronavirus: la vară nu va veni în România, ci va merge la bulgari, la turci sau la greci, că au condiţii!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

De Dragobete, veşti bune despre coronavirus: la vară nu va veni în România, ci va merge la bulgari, la turci sau la greci, că au condiţii!

GALERIE
Patratel LUNI, 24 februarie 2020 - 1
  • Patratel LUNI, 24 februarie 2020 - 1
- +

* Dragi cititori, azi e ziua Dragobetelui, după cum am mai anunţat; înseamnă oare că toţi cei dragi ar trebui să dea de băut? Să vedem! Sărbătoarea asta a prins şi nu prea la români, fiindcă are un nume cam urât, care rimează cu jarcalete sau carcalete şi care duce cu gândul la o creatură ciudată, nu prea frumoasă, nu prea sexy, ceva gen căpcăun din basme, Omul Zăpezilor sau violator comunal în stare de ebrietate. Până la urmă, Dragobetele a fost trecut în calendarul sărbătorilor neoficiale româneşti doar pe motiv că ziua lui reprezintă încă o ocazie pentru comercianţi de a scăpa avantajos de marfa rămasă nevândută. Să nu vă miraţi dacă vedeţi prin magazine produse cu specific de Halloween (gen măşti de vârcolaci) purtând etichete de Dragobete (rimează perfect!), fiindcă nimeni nu ştie exact cum arată un Dragobete.

* În sensul ăsta, am auzit că, în urmă cu câţiva ani, a fost organizată o expediţie cu scopul de a captura sau măcar fotografia cu telefonul un Dragobete în mediul său (în pădurice, mai exact), dar membrii expediţiei au fost găsiţi după câteva zile rătăcind pe coclauri, cu minţile duse şi privirile rătăcite, mormăind cuvinte de neînţeles. În plus, nu mai aveau telefoane, portofele şi ceasuri, erau pătaţi cu stropi ruginii, ca de sânge, şi miroseau ciudat. Cei care au anchetat cazul n-au ajuns la vreo concluzie şi refuză să ia în calcul zvonurile care circulă prin localitatea de lângă păduricea cu pricina (localnicii pomenesc despre nişte domni de la oraş care au venit la ei în sat, pregătiţi să cerceteze pădurea de pe deluţ; ca să prindă curaj, au intrat din prima în bufetul comunal şi au stat acolo până când n-au mai avut telefoane sau ceasuri pe care să le schimbe pe vin roşu)...

* De Valentine's Day ţara s-a umplut de inimi roz sau roşii menite a simboliza iubirea; încă nu ştim exact care ar putea fi simbolurile Dragobetelui, însă bănuim că ar merge nişte pernuţe pufoase, galbene, în formă de pet de bere la doi şi jumătate. Totuşi, mai grav decât Dragobetele, care nu afectează pe nimeni, e virusul chinezesc; în încheiere, avem o veste bună: dacă virusul ăsta mai apucă vara, puteţi fi liniştiţi, că nu va ajunge în România! Va prefera, normal, să meargă la bulgari, turci sau greci, că sunt condiţii mai bune!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.