De la petrecerea de Crăciun direct în arest. I-a dat un pumn în față polițistului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

De la petrecerea de Crăciun direct în arest. I-a dat un pumn în față polițistului

GALERIE
judecata
  • judecata
- +

Totul a pornit de la o ceartă între doi prieteni.

De la o petrecere cu prietenii, un ieşean s-a trezit direct în arest, judecat pentru ultraj. Incidentul a avut loc în 2016, de Crăciun, dar procesul nu a ajuns la final nici până acum. De altfel, numai întocmirea rechizitoriului a durat aproape trei ani.

Conform acestuia, în seara zilei de 24 decembrie 2016, G.F.C. a mers la o petrecere organizată de nişte prieteni în Galata, petrecere la care se afla şi Radu Gabriel Năstasă, cu care era prieten. Pe fondul băuturii, Năstasă s-a luat de prietenul său, provocându-l la bătaie. Pentru a evita scandalul, G.F.C. a preferat să plece de la petrecere, ieşind să caute un taxi. A fost ajuns din urmă de Năstasă, care l-a chemat înapoi la bairam. Refuzat de G.F.C., Năstasă l-a lovit cu pumnul, punându-l la pământ. Incidentul a luat proporţii, implicându-se mai multe persoane, în cele din urmă fiind chemată poliţia, iar ulterior, chiar o echipă din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Unul dintre poliţişti a încercat să-l imobilizeze pe unul dintre participanţii la scandal, moment în care Năstasă s-a apropiat din spate şi l-a lovit pe poliţist cu pumnul, în zona feţei.

În faţa instanţei, Năstasă şi-a recunoscut fapta, fiind judecat în procedură simplificată. Acesta era însă recidivist, iar în momentul scandalului se afla deja sub urmărire penală pentru alte fapte. Ca urmare, pedeapsa finală a fost de 3 ani şi 2 luni de închisoare. Inculpatul a contestat sentinţa, judecătorii Curţii de Apel urmând să se pronunţe luna viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.