anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

De luni, 1.280 de candidaţi susţin bacalaureatul

GALERIE
bacalaureat
 • bacalaureat
- +

Probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor începe de luni, 16 august, la nivelul judeţului Iaşi fiind înscrişi 1.280 de candidaţi pentru această sesiune. 

Candidaţii de la nivelul judeţului Iaşi vor suţine probele bacalaureatului de toamnă la nivelul a patru unităţi de învăţământ din municipul Iaşi.

Astfel, potrivit unui anunţ oficial de pe pagina web a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, şcolile din judeţ au fost arondate Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Colegului Tehnic "Mihail Sturdza" Iaşi, dar şi Liceului Tehnologic "Dimitrie Leonida" şi Liceului Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii Iaşi.

Prima probă scrisă va avea loc, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 16 august, la Limba şi literatura română, pe 17 august este programată Proba obligatorie a profilului, pe 18 august cea la alegere a profilului şi specializării, iar pe 19 august la Limba şi literatura maternă.

Pe 23 şi 24 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 25 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 26 şi 27 august Evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate vor fi afişate pe 31 august, eventualele contestaţii putând fi depuse în aceeaşi zi. Pe data de 3 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Astăzi, pe 14 august, de la ora 11.00, Comisia Judeţeană de Bacalaureat, va stabili, în şedinţa publică organizată în cadrul unei videoconferinţe, prin tragere la sorţi, componenţa comisiilor din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare.

La şedinţa publică sunt invitaţi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale afiliate la federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar, reprezentanţi ai organizaţiilor de părinţi, ai consiliului judeţean al elevilor şi reprezentanţi ai mass-media. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.