anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

De pe rotogolul Facebook-ului culeasă

GALERIE
puls
 • puls
- +

Iacătă, stimaţi telespectatori, ce-am găsit ieri pe pagina de Facebook a unui amic gazetar din Bucureşti: două capturi de ecran de telefon tare interesante! 

Este discuţia unei fane a ministrului rector de la Iaşi cu idolul ei, care, aşa cum vedem, dezamăgeşte crunt biata fată în căutare de obiect de vot. “Trebuie ştiinţă şi bună credinţă!” - acesta este răspunsul lui domn fost menistru la remarca demoazelei care-i spune că nu are curaj să voteze PSD, şi că nici alternativă n-are.

Spuneţi şi voi, aşadar, ce deduceţi de aici: teorema celor trei perpendiculare din statul paralel, sau regula mâinii stângi din statul de drept?

Pieleanu va lovi la Iaşi?

Fierbere mare prin anumite berouri de parlamentari sau şefi ai partidoiului ieşean, stimaţi telespectatori, după ce pe deasupra viilor filaiei ar fi trecut o boare de zvon, care a adus de prin ponoarele de la Bucale puful păpădiilor unui plan ce va bulversa tot ce prinde în cale la Iaşi.

Mai concret, cică sociologul de partid şi de stat Pieleanu ar fi fost însărcinat ca în toate filialele mari, inclusiv la Iaşi, să demareze sondaje de opinie ca să vadă Veorica cum vor trebui făcute listele electorale. Foarte corect, ar spune unii. Şi da şi nu, am zice noi. Pentru că, dacă nu ştiaţi, prin alte sondaje adiacente cei care sunt acum în faţă la Iaşi şi vor loc pe liste cât mai sus nu stau deloc tot acolo şi în sondaje, zice-se. reciproce e însă falsă: Nu înseamnă că toţi ăia care stau sus ar fi şi ăia grozavii...

PS: Buna gluma unui amic: noul menistru de Interne, constănţeanul Moga, a rezistat cam cât Mircea Badea în ring. Păi, zi şi tu, nene: cum naiba, în plin scandal al MI, tu-ţi numeşti consilieră fosta fufă a lui Mazăre? Cum?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.