De săptămâna viitoare, toţi elevii din municipiu vor veni la şcoală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dacă se menţine tendinţa actuală de infectare

De săptămâna viitoare, toţi elevii din municipiu vor veni la şcoală

GALERIE
elevi scoala
  • elevi scoala
- +

Municipiul Iaşi se află din această săptămână în scenariul verde, cu o incidenţă care a coborât sub un caz la o mie de locuitori. Cu toate acestea, elevii din municipiu vor putea veni la şcoală conform scenariului verde abia de săptămâna viitoare, dacă media zilnică a ultimelor două săptămâni nu va depăşi 1/1.000 de locuitori. 

Mai exact, conform reglementărilor în vigoare, hotărârea cu privire la scenariile de funcţionare a şcolilor dintr-o localitate se ia în fiecare zi de vineri pentru săptămâna următoare de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul fiecărui judeţ. Aceste hotărâri se iau însă pe baza unor propuneri înaintate de către consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare către inspectoratele şcolare. Aceste propuneri au la bază criteriul epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Fiecare cerere este ulterior aprobabă de către inspectoratele şcolare şi direcţiile de sănătate publică.

Prin urmare, elevii din Municipiul Iaşi vor continua să meargă la şcoală săptămâna aceasta conform scenariului galben, indiferent de rata de infectare la 1.000 de locuitori, în cursul zilei de vineri urmând să se decidă scenariile pentru săptămâna viitoare.

Săptămâna aceasta, la nivelul judeţului, 308 unităţi de învăţământ îşi desfăşoară activitatea în Scenariul 1 (verde), cu participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor. 333 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 2 (galben), cu participarea zilnică, cu prezenţă fizică, a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, din clasele VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, iar 8 unităţi se află în scenariul roşu, adică cu participarea zilnică în şcoli a preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar şi a celor din ani terminali.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.