De unde are Peni Hill juma’ de hectar de teren la Neagra Şarului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

De unde are Peni Hill juma’ de hectar de teren la Neagra Şarului

GALERIE
puls
 • puls
- +

Iată că zilele reci de august au adus mai multă dispoziţie pentru subiecte importante şi tot mai multă lume cere de la noi răspunsuri la problemele presante ale urbei. 

De-un paregzamplu, un fan neastâmpărat ne cere să răspundem la întrebarea “În ce condiţii şi prin ce dedesubturi a reuşit Peni Hill să obţină 5000 de metri pătraţi la Neagra Şarului?”, o întrebare fără îndoială importantă şi de mare actualitate. Ca să răspundem am alcătuit o comisie de anchetă condusă de amicul nostru Archibald Tănasă, care s-a deplasat la faţa locului, a intervievat martori, a consultat documente şi a ajuns la concluzia că răspunsul nu se află la Neagra Şarului, ci chiar în târgul nostru, în plin centrul oraşului, în imediata apropiere a primăriei şi a Casei Pătrate.

Pentru a face însă încălzirea celor neobişnuiţi cu subiectul, amintim ca Peni Hill a declarat relativ recent că a luat terenul respectiv, mai precis l-a cumpărat, după o băută straşnică cu amicarii săi de la cumătrie, la care s-a discutat despre viaţa la ţară şi s-a dansat provocator pe melodia celor de la “Pasărea Colibri”, după versurile lui Topârceanu, “Locuinţa mea de vară e la ţară”. Ehehei - a zis Peni Hill - imediat după dans, grupului de amicari i-a venit deodată ideea de a-şi lua teren la Neagra Şarului, fiecare în parte, ca să-şi facă acolo reşedinţe, să stea la umbră, când soarele va fi mai arzător. Zis şi făcut, spune guşterul-şef, terenul a fost ochit să fie bine amplasat şi apoi a fost cumpărat prin intermediul unei agenţii imobiliare.

Până aici toate sunt bune şi frumoase, aceasta este varianta lui Peni Hill, dar de abia de acum încolo începe distracţia, aşa că vă invităm să daţi pagina imediat la pulsuleţul următor, unde vom spune adevărul despre achiziţie scurt şi la obiect, fără poezie.

Adevărul, scurt pe doi

Adevărul adevărat este că terenul în cauză vine pe filiera unui amicar de-al ipochimenului nostru, pe care l-a servit cu o autorizaţie în centrul târgului, la o clădire care, în mod normal, nu ar fi trecut de trei metri deasupra solului, dar care, cu ajutorul lui Peni Hill, şi-a dublat înălţimea. Numele său este Teleagă şi poate fi lesne găsit în înscrisuri. Iar agenţia imobiliară este a altui amicar din clubul de cumătri, care a jucat rol de paravan, cum de altfel joacă şi în continuare pentru diversele malversaţiuni ale împricinatului.

Clădirea despre care este vorba în propoziţie adăposteşte un club de frumuseţe dar şi alte servicii pentru care este nevoie de altitudine, de privire de ansamblu, de sus, de te ia cu ameţeală, nu alta. Staţi, deci, pe fază, şi luaţi un hap antivertij, că venim cu mai multe detalii acuşica.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X