anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 27.11.2022

De unde provine apa folosită la automatele de cafea? Nimeni nu o controlează

GALERIE
apa in copou dd
 • apa in copou dd
- +

Câteva imagini postate pe rețelele de socializare și un răspuns din partea Direcției de Sănătate Publică au scos la suprafață un aspect alarmant: nu există niciun control asupra apei folosită în automatele de cafea.

Ica Lupescu a fotografiat în Grădina Botanică cum se umpleau bidoanele cu apă, folosite la automate.

De aici, o întrebare legitimă: există vreun control asupra apei pe care o beau ieșenii ce își iau cafea de la automat?

În cazul de față, apa de la izvorul din Copou este consumată de ieșeni și nu pare să prezinte vreun pericol pentru populație.

Dar dacă se ia apă din cine știe ce fântână? Sau bidoanele sunt curate/murdare? Iar șirul de întrebări adiacente poate continua, mai ales că nu există un control autorizat.

”Firmele care au automate de cafea nu au nevoie aprobare de la noi pentru apa folosită. O fac pe propria răspundere. Putem interveni dacă există o sesizare”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

Întrebat dacă ar trebui să așteptăm vreo îmbolnăvire în masă, Marius Voicescu a completat: ”O să vedem ce se poate face, să vedem ce măsuri am putea lua”

DREPT LA REPLICĂ:

Referitor la fotografiile realizate în ziua de duminică, 8 noiembrie 2015, prin care s-a presupus ca unul dintre angajaţii firmei noastre a folosit apa de la izvorul din Grădina Botanică din Iaşi pentru umplerea bidoanelor în vederea alimenatrii automatelor de băuturi calde din reţeaua noastră, precizăm urmatoarele:

-practicile de lucru din firmă prevăd alimentarea automatelor de băuturi calde, exclusiv cu apă din reţeaua de apă potabilă a Municipiului Iaşi, operaţiune efectuată la sediul firmei noastre, folosind un robinet special montat în acest sens.

-Toate automatele de băuturi calde din reţeaua noastră sunt dotate cu filtre de purificare şi dedurizare a apei, având rol atât de reducere a depunerilor de calcar, cât şi de eliminare a impurităţilor (nisip, rugină etc.).

-La trecerea apei prin filtru de sedimente şi prin filtru de cărbune activ se reduc totodată gustul şi mirosul de clor în exces. Filtrele deţin Certificat FDA CFR 21, cel mai înalt standard de certificare privind materialele folosite în industria alimentară. Filtrele se schimbă cel mai târziu la trecerea a 3.000 l de apă sau la realizarea a 20.000 de cafele, în funcţie de primul eveniment ce intervine. În imagine se poate vizualiza un astfel de filtru montat în automatele de băuturi calde din reţeaua noastră.

În ziua de duminică, 8 noiembrie 2015, angajatul nostru se afla în afara orelor de serviciu, apa luată de la izvorul din Grădina Botanică fiind folosită pentru uz personal”.  

Ioan MURGOCI

Administrator  RomEuro Service SRL

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

LATER EDIT.  Cu o promptitudine care anunţă vremuri bune în comunicare, domnul premare ne-a anunţat că intervenţia de pe platforma PNL nu-i aparţine, ba, chiar mai mult, el nu ar avea nici măcar access la platforma respectivă. Touché, monsieur! Rugăm, prin urmare, curioşii să citescă pulsul nostru în cheia că există o persoană destul de puternică la liberali, cu acces deplin la butoane, care-I ia la per tu şI alte celea pe cei mai înalţI lideri, dar care stă prost cu gramatica. Ceea ce n-ar fi o noutate.   Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.