De unde să cumpărați vinieta slovacă (P)

luni, 20 mai 2024, 12:08
3 MIN
 De unde să cumpărați vinieta slovacă (P)

Călătorii au la dispoziție mai multe opțiuni pentru achiziționarea unei viniete slovace. Cel mai convenabil este procesul electronic, deoarece nu trebuie să căutați punctele de vânzare pe drum. Cu toate acestea, dacă nu sunteți un împătimit al tehnologiei, puteți obține o vinieta la benzinării sau la automatele de vânzare.

De ce este importantă o vinieta slovacă?

Vinieta slovacă este un permis esențial care trebuie achiziționat de către conducătorii de vehicule de până la 3,5 t pe autostrăzi și drumuri expres. Introdus în 2016 de către guvern, un sistem de viniete electronice permite controlul drumurilor și întreținerea infrastructurii. Sticla de hârtie nu mai este necesară, deoarece procesul se poate face online.

Există mai multe tipuri de viniete slovace, în funcție de perioada de valabilitate: permis de 10 zile, 30 de zile, 365 de zile și 1 an. Unele persoane sunt exceptate de la regula vinietei (de exemplu, cei cu carduri de handicap ZŤP și proprietarii de vehicule istorice).

Vinieta necesară pe autostrăzile cu taxă din Slovacia este un document esențial; fără ea, sunteți pasibil de o amendă chiar și de 500 EUR. Aveți mai multe opțiuni pentru a obține permisul, așa că nu uitați de el. Obțineți-o pe cale electronică sau la punctul de vânzare înainte de a utiliza rutele cu plată.

De unde să cumpărați o vinieta slovacă?

Călătorii pot obține o vinieta, necesară pe autostrăzile și drumurile expres slovace pentru vehiculele de până la 3,5 t, online, din confortul casei sau de la puncte speciale, cum ar fi benzinăriile.

De asemenea, este posibil să o achiziționați prin intermediul automatelor de vânzare pe drum. Puteți alege metoda care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Cu toate acestea, rețineți că cel mai bine este să luați parte la un proces electronic, deoarece este mai convenabil.

Cum să cumpărați o vinieta pentru Slovacia?

Aveți nevoie de o vinieta slovacă? Nu există nimic mai ușor! Dacă alegeți o metodă online, puteți obține un permis electronic din confortul casei dumneavoastră. Doar:

 1. Pregătiți un dispozitiv funcțional cu o conexiune la internet și accesați site-ul web Vignette Express sau Vignette Toll.
 2. Selectați tipul de vinieta de care aveți nevoie.
 3. Furnizați detaliile necesare în formular.
 4. Acoperiți taxa. Puteți utiliza un card de credit/debit, PayPal etc.
 5. Primiți permisul prin e-mail.

De asemenea, este posibil să vizitați unul dintre punctele de vânzare, cum ar fi benzinăriile. Acolo, trebuie să cereți vinieta, să împărtășiți informațiile necesare și să plătiți taxa. Rețineți că, uneori, terminalele de carduri pot fi indisponibile, așa că fiți pregătiți și aveți la dispoziție și niște bani lichizi.

Următoarea opțiune este să achiziționați un permis prin intermediul unui aparat de vânzare. Introduceți informațiile necesare, acoperiți taxa și primiți o chitanță cu dovada plății. Apoi, sunteți eligibil pentru a utiliza autostrăzile și drumurile expres din Slovacia.

Tipuri și prețuri ale vinietelor slovace

Vinieta pentru Slovacia are mai multe tipuri disponibile pentru șoferi, care pot fi selectate în timpul procesului:

 • vinieta de 1 an* pentru 60 EUR
 • vinieta de 365 de zile pentru 60 EUR
 • vinieta de 30 de zile pentru 17 EUR
 • vinieta de 10 zile pentru 12 EUR

*perioada de valabilitate a vinietei de 1 an începe la 1 ianuarie sau în ziua plății și se încheie la 31 ianuarie a anului calendaristic următor.

Avantajele vinietei electronice slovace

Iată care sunt avantajele vinietei electronice slovace:

 • Puteți depune o cerere din orice parte a lumii, în orice moment.
 • Procesul este simplu, intuitiv și convenabil.
 • Puteți descărca permisul pe dispozitivul dumneavoastră; nu este necesară imprimarea acestuia.
 • Nu trebuie să căutați punctele de vânzare.
 • Puteți contacta echipa de asistență în cazul în care aveți întrebări sau îndoieli.

Despre Vignette Express

Vignette Express este unul dintre cei mai importanți furnizori de viniete, cu ani de experiență. Apelând la serviciile lor, puteți fi siguri că toate procedurile vor fi rapide și fără probleme. Vă puteți baza pe o asistență profesionistă; experții vă vor rezolva problemele și îndoielile legate de autorizațiile de drumuri cu taxă online. În plus, datele dumneavoastră sunt protejate și vă puteți bucura de un proces simplu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii