De unde venea mirosul de gaz ce-ţi muta nasul din loc, care a înspăimântat mii de ieşeni din tot oraşul?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

De unde venea mirosul de gaz ce-ţi muta nasul din loc, care a înspăimântat mii de ieşeni din tot oraşul?

GALERIE
verificare gaz
  • verificare gaz
- +

Responsabilii Delgaz Grid, alertaţi de un val neobişnuit de sesizări ale ieşenilor, au mobilizat echipe din mai multe oraşe pentru a face măsurători. În urma acestora, sursa mirosului a fost depistată: Transgaz tocmai alimentase cu mercaptan odorizatorul de gaz din Păcurari, iar mirosul neplăcut al acestei substanţe a fost dus de vânt spre oraş n s-au găsit însă şi scăpări accidentale la unele blocuri.

 

Delgaz Grid continuă verificările la instalaţiile de gaze naturale din oraş, în contextul numeroaselor sesizări din ultimele zile privind mirosuri specifice, dar pare să fi identificat sursa principală a mirosului neplăcut care a alertat ieşenii din mai multe cartiere, în ultimele zile. Compania a început verificările acum patru zile, după ce a înregistrat un număr uriaş de reclamaţii, de 100 de ori mai mare faţă de o zi obişnuită, în contextul unui miros persistent în aproape tot oraşul, miros specific gazelor naturale. Verificările din ziua de marţi au dus la concluzia că mirosul a fost cauzat după ce reprezentanţii Transgaz, societatea naţională de transport de gaze naturale aflată în subordinea Guvernului, care operează magistralele naţionale de gaz, au alimentat cu mercaptan odorizatorul din zona Păcurari.

Totuşi, echipele Delgaz au continuat verificările şi au identificat unele cazuri în care au existat şi scăpări de gaze. „Imediat după incident, echipele de intervenţie ale Delgaz Grid au fost suplimentate cu personal din Paşcani, Bacău şi Piatra Neamţ, fiind verificate cea mai mare parte a sesizărilor primite privind mirosul de gaze naturale. Până acum au fost constatate scăpări de gaze naturale pe instalaţiile interioare, ce aparţin proprietarilor, la o scară de bloc cu 20 de apartamente şi la alte 2 apartamente din alt imobil, fiind întreruptă alimentarea cu gaze naturale până la remedierea defecţiunilor”, a informat ieri Delgaz Grid.

Mercaptanul, sau tiolul, este un derivat organic al hidrogenului sulfurat, cu miros neplăcut, fiind folosit în odorizarea gazelor combustibile, în special gazul metan, pentru a semnala pierderile accidentale de gaz.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.