De unde vine izbăvirea în sesiune: de la Dumnezeu sau de la bibliotecă? Studenți în pragul sesiunii: între emoții și determinare

duminică, 09 iunie 2024, 03:00
3 MIN
 De unde vine izbăvirea în sesiune: de la Dumnezeu sau de la bibliotecă? Studenți în pragul sesiunii: între emoții și determinare

Sesiunea de examene se apropie cu pași repezi, iar studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) din cadrul Universității Asachi din Iasi își intensifică eforturile pentru a se pregăti cât mai bine.

Metodele de învățare variază, însă toți au un punct comun: dorința de a trece cu bine de această perioadă solicitantă.

George: „Merg cu ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos”

George recunoaște că se confruntă cu emoții intense înainte de sesiune. „Am un car de emoții înante de sesiune, dar nici de-al dracu’ n-aș învăța,” spune el cu umor. Stresul îi afectează însă somnul în noaptea dinaintea examenului, iar metoda lui de a învăța pe ultima sută de metri este susținută de credința în Dumnezeu. Până acum, această abordare nu l-a dezamăgit, reușind să treacă toate examenele.

Mihăiță: „Abordez examenele cu tact”

Mihăiță are o strategie bine pusă la punct. „Dacă nu sunt sigur pe cunoștințele mele la o anumită materie, învăț din timp,” explică el. Repetă doar cu o zi înainte pentru materiile la care se simte sigur și își păstrează calmul în timpul examenelor. În caz de eșec, își folosește cunoștințele acumulate anterior pentru a se pregăti mai bine la restanțe.

 Ioana: „Învăț două ore pe zi pentru fiecare materie”

Ioana preferă să înceapă pregătirile încă de la începutul sesiunii. Alocă două ore pe zi pentru fiecare materie, revizuind notițele și refăcând exercițiile. De multe ori, studiază în sala de lectură, unde se sfătuiește cu colegii.

Ciprian: „Niciodată singur în sala de lectură”

Ciprian învață cu o zi înainte de examen, dar nu o face niciodată singur. Sala de lectură devine un loc de întâlnire unde împărtășește idei și cunoștințe cu colegii săi, ceea ce îi oferă un plus de încredere.

 Alexandra și Cristina: „Învățăm în funcție de examen”

Colege de cameră, Alexandra și Cristina încep pregătirile cu o săptămână înainte de fiecare examen. „Durata variază în funcție de examen. Cel mai puțin am stat 2 ore și cel mai mult 5 ore,” explică ele. Ca și alții, preferă sala de lectură pentru atmosfera de studiu și colaborare.

Sebastian: „Încep să învăț cu câteva zile înainte”

Sebastian își planifică studiul cu câteva zile înainte de examen. Uneori merge în sala de lectură, unde discută cu colegii și își completează materialele de studiu cu cele primite de la aceștia.

Cea mai grea materie: „Matematici speciale 1”

În unanimitate, studenții consideră că „Matematici speciale 1” este cea mai dificilă materie din acest semestru. Metoda de predare a profesoarei este o provocare, însă studenții sunt hotărâți să își dea tot interesul pentru a reuși.

Indiferent de metodele alese, studenții de la ETTI demonstrează că, prin diversitate și perseverență, fiecare își găsește propriul drum spre succes. Sesiunea de examene este un test nu doar al cunoștințelor, ci și al capacității de a face față stresului și de a colabora cu colegii. Cu toții speră ca eforturile lor să fie răsplătite pe măsura așteptărilor. (Andrei POPA)

Toate articolele din noua secţiune ZdI “Ziarul Studenţesc”, AICI

Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studenţesc” citeşte AICI

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii