„Dealerii“ au intrat la Afterhills cu ecstasy în chiloţi. Nu au lipsit canabisul și cocaina

joi, 05 septembrie 2019, 02:02
2 MIN
 „Dealerii“ au intrat la Afterhills cu ecstasy în chiloţi. Nu au lipsit canabisul și cocaina

Cinci tineri au fost săltaţi pentru trafic de droguri de mare risc. Au picat în plasa poliţiştilor sub acoperire şi zeci de consumatori. Un autoturism Mercedes a fost confiscat.

Dealerii de droguri care au fost şi anul acesta la cel mai mare festival de muzică din Moldova, Afterhills, şi-au ascuns „marfa“ în chiloţi pentru a trece de controalele corporale de la intrare. În cele şase zile ale festivalului, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au organizat razii în civil printre participanţi pentru a identifica pe cei care comercializau droguri în cadrul festivalului şi au deschis 34 de dosare penale pe numele celor care vindeau sau consumau droguri de mare risc, cum ar fi cocaină sau ecstasy.

În total, poliţiştii au prins în flagrant 11 persoane care vindeau sau consumau droguri, iar 31 de persoane sunt cercetate penal. De asemenea, cinci tineri au fost reţinuţi de către poliţişti pentru trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de risc, spălare de bani proveniţi din traficul de droguri de mare risc şi conducerea unui autoturism sub influenţa drogurilor. De altfel, au fost efectuate zece percheziţii domiciliare la cei vizaţi.

De remarcat este că dealerii au reuşit să intre cu drogurile băgate în chiloţi, pentru a trece de verificările corporale de la intrarea în festival. De exemplu, au fost găsite 27 de pastile ecstasy băgate în chiloţii lui Sergiu Enaru, iar în autoturismul său Mercedes alte pastile, cât şi un cântar de mare precizie. Acestuia i-a fost confiscat autoturismul Mercedes în valoare de 25.000 de euro. Printre cei care au fost reţinuţi se numără şi Claudiu Blană, Lucian Androni şi Răzvan Apetrei.

În perioada festivalului, poliţiştii au confiscat 90 de comprimate ecstasy, 10 doze de canabis, 20 de grame cocaină, 30 grame de canabis, ale două doze de cocaină, cinci grame de ketamină, şapte grindere pentru mărunţiş canabis, cinci cântare de mare precizie, suma de 5.000 lei, 12 telefoane mobile, două laptop-uri, iar în total au fost ridicate bunuri în valoare de 134.000 lei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii