anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 07.12.2022

Dealerul Skoda a scăpat la „mustaţă” de faliment

Compania are de restituit creditorilor suma de 13,7 milioane de lei.

GALERIE
deschidere open service 001
 • deschidere open service 001
- +

Unul din cei mai cunoscuţi dealeri auto din Iaşi, compania Open Service, distribuitor al mărcii Skoda, a scăpat „la mustaţă” de faliment. Solicitarea a venit din partea BRD GSG, principalul creditor al firmei, nemulţumită că nu şi-a încasat dobânzile aferente unui împrumut, conform cu decizia luată prin planul de reorganizare. Pe data de 5 septembrie, creditorii Open Service s-au întâlnit pentru a analiza cererea BRD, însă compania ieşeană a fost salvată tocmai de votul instituţiei bancare, care deţine peste 48% din masa credală şi a votat împotriva propriei cereri. Pentru intrarea în faliment au votat doar 13,449% din totalul creanţelor: Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi având o creanţă de 11,56%, Alpha Bank România (1,58%) şi SC Tipografia Real  SRL (0,009%). De partea cealaltă, creditori ale căror creanţe însumează 57,35% din totalul masei credale, inclusiv autorul cererii BRD, cu 48,51% din totalul creanţelor acceptate la plată. „Creanţele creditorilor care şi-au exprimat votul valabil sunt în sumă de 9.416.164,58 lei. Ca urmare, au votat pentru respingerea cererii de intrare în faliment creditorii ale căror creanţe sunt în valoare totală de 7.659.386, reprezentând 81,34% din creanţele creditorilor care şi-a exprimat valabil votul. Având în vedere votul majoritar, administratorul judiciar constată că nu s-a aprobat cererea de intrare în faliment a debitoarei SC Open Service SA, urmând a se continua planul de reorganizare”, conform procesului verbal al Adunării Creditorilor.

 
De ce s-a răzgândit banca
 

Ultimul raport al administratorului judiciar, publicat în luna iunie, arată că, deşi firma înregistrase venituri de peste 2,5 milioane lei în perioada 23 octombrie 2015 – 22 ianuarie 2016, nu a achitat integral sumele prevăzute în planul de reorganizare. În acest cotnext, administratorul judiciar specifica faptul că nu a primit nicio explicaţie „pertinentă şi obiectivă” pentru care să nu fi putut efectua plăţile. Ulterior acestei decizii, BRD a propus să îi fie aprobată cererea de intrare în faliment, dar cel mai probabil până la momentul votului a primit dobânzile solicitate şi a votat împotriva falimentării. Open Service a intrat în insolvenţă în 2012, iar în ianuarie 2013 i-a fost aprobat un plan de reorganizare a activităţii pe trei ani, care ulterior a fost prelungit cu un an, astfel că în prezent societatea se află în ultimul an din planul prelungit. Societatea a fost înfiinţată de omul de afaceri Claudiu Iacob în 1995 şi până la venirea crizei economice a fost unul din cei mai importanţi dealeri auto din judeţ. În 2014, la doi ani de la intrarea în insolvenţă, Claudiu Iacob a decedat, iar afacerea a fost preluată de familie. Anul 2015 a coincis cu o revenire financiară pentru dealerul Skoda care şi-a crescut cifra de afaceri de la 4,37 milioane lei la 8,88 milioane lei, în timp ce profitul a urcat de la 35.000 lei la 55.000 lei, numărul de angajaţi rămânând aproximativ acelaşi. Din bilanţul contabil pe 2015 rezultă că societatea are de restituit creditorilor circa 13,7 milioane lei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

Lucian DÎRDALA

Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

În stilul consacrat al summit-urilor desfăşurate sub egida Consiliului European, se va încerca afişarea unei solidarităţi încurajatoare între membrii UE şi partenerii lor din sud-estul Continentului.

opinii

Umbra Regelui

Florin CÎNTIC

Umbra Regelui

Pe 5 decembrie tocmai am comemorat cinci ani de când Mihai I, ultimul monarh constituţional al României, ne-a lăsat mai singuri. După ură viscerală şi bocete ipocrite la catafalc a venit şi vremea uitării împotriva căreia nu putem lupta decât activând memoria scurtă. Ca de exemplu:

Arteziana Balenă din Puşkin

Radu PĂRPĂUȚĂ

Arteziana Balenă din Puşkin

Generaţii şi generaţii de studenţi, care au făcut facultatea în Copoul Iaşilor, desigur că ştiu ce este aceea Balena: fântâna arteziană din campusul Titu Maiorescu (zis de cei mai vechi Puşkin sau, cum zicea o... tovarăşă cu multe fuste - Puşchiu), având conturul unei balene sau, în fine, al unui peştoaice, din părculeţul de lângă căminele de fete de aici. 

Atât de rar - César Franck

Alex VASILIU

Atât de rar - César Franck

La 10 decembrie se vor împlini două secole de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi compozitori - César Franck. Aderenţa sa la tehnicile de scriitură clasice şi romantice, inventivitatea, ardenţa emoţională, frumuseţea temelor melodice impresionând instantaneu, imprimându-se definitiv în memorie sunt calităţi ce i-au asigurat autorului francez succesul în timpul vieţii şi pe parcursul timpului.

pulspulspuls

Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

Ehehei, unde-s vremurile când, ca să intri la facultatea de drept, mâncai pe pâine manualele de gramatică a limbii române? 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.