Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Debut 2019: multe artificii şi renunţări la vicii!

GALERIE
Patratel MARTI, 8 ianuarie 2019 - 1Patratel MARTI, 8 ianuarie 2019 - 2
  • Patratel MARTI, 8 ianuarie 2019 - 1
  • Patratel MARTI, 8 ianuarie 2019 - 2
- +

* Şi în noaptea de "Revelion 2019" românii şi-au făcut în sinea lor promisiuni, cum că de pe 1 ianuarie vor deveni mai buni, mai altruişti, mai muncitori şi mai lipsiţi de vicii. Pe partea cu lipsa viciilor unii au amânat termenul, ştiind că urmează Sfântul Vasile şi Sfântul Ioan, ocazii de petrecere la care nu se poate fără viciul consumului. După o săptămână avem informaţii despre ce s-a ales din promisiunile unor compatrioţi:

* Dintre cei 145732 de români care s-au jurat să nu mai pună gura pe pahar, 145731 beau acum din sticlă, iar dintre cei 734998 care şi-au promis în noaptea de Revelion să nu mai bea anumite produse, 734997 beau acum cu totul alte produse. Doar unul nu s-a putut ţine de promisiune şi a recidivat pe data de 3 ianuarie.

* Simţind că 2019 va fi un an dificil, 8734 de politicieni români s-au jurat că, începând cu sărbătoarea Sfântului Vasile, se vor lăsa de furat; a doua zi au declarat că a fost un jurământ la beţie, deci nu se pune. Patru au reuşit, totuşi, să se lase de fumat.

* Alţi 9745 de politicieni au promis solemn, în noaptea de Revelion, că din anul viitor nu vor mai fi corupţi, ci vor deveni cinstiţi, buni, adevărate exemple de urmat pentru toţi alegătorii. Acum ei povestesc tuturor că promisiunea a fost făcută după miezul nopţii, aşadar în 2019, motiv pentru care e absolut normal să se ţină de cuvântul dat începând din anul viitor, adică 2020.

* Singurii români care nu şi-au încălcat promisiunile şi jurămintele din noaptea festivă de Revelion au fost cei mult prea ebrietaţi ca să mai facă promisiuni şi jurăminte, aşa că sunt cam şi singurii cărora nu li se poate reproşa nimic pe partea asta. O excepţie care confirmă regula este Aurel Meteahnă, care a garantat că poate sări peste masa cu tortul fără s-o atingă, chiar a pus şi pariu pe tema asta, dar a pierdut.

* În aceeaşi noapte de Revelion, cei mai mulţi români s-au bucurat şi de artificii, date de primării, de patronii unor localuri sau de persoane fizice fără pregătire în domeniu. Ştiri despre impactul artificiilor asupra unor compatrioţi, în cele ce urmează:

* Primarul din Consumatori a contractat, pentru artificii, firma "Ca Focul" SRL, atras fiind de denumire (deşi aceasta se ocupă cu fabricarea de băuturi spirtoase); aşa se face că primele trei artificii au distrus cele trei bufete comunale, iar următorul a adus veselia pe chipurile copiilor, după ce din şcoală a mai rămas doar clopoţelul.

* La Machitori, artificiile au fost pregătite încă din ajun, pe o toloacă apropiată; peste noapte, pe acolo au trecut mai mulţi săteni cu saci în spinare, le-au luat şi au plecat cu ele. Până aseară, în localitate s-au semnalat cinci cazuri de cuptoare şi sobe care au urcat până la o sută de metri şi au explodat cu lumini roşii, precum şi nouă cazuri de căzănele de rachiu care au explodat verde şi galben la peste două sute de metri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri