Debutul anului şcolar va aduce pe străzile Iaşului 12 autobuze noi şi 7 second-hand
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 06.08.2021

Debutul anului şcolar va aduce pe străzile Iaşului 12 autobuze noi şi 7 second-hand

GALERIE
autobuz
  • autobuz
- +

Mijloacele de transport au fost cumpărate de Primăria Iaşi (4 ISUZU Citiport şi 8 Eurobus Diamond) şi de RATP. Cele 7 autobuze de model MAN vor fi livrate de firma sibiană Omnibus şi fac parte dintr-un pachet de 35 de autobuze second-hand pe care regia de transport le va achiziţiona contra unei sume de 3,8 milioane lei.

În acest sens, RATP a organizat o licitaţie în luna august, iar în prezent se află în etapa de semnare a contractului cu Omnibus. Încheierea acordului a fost întârziată de două contestaţii înaintate de un participant la procedură (Girexim Piteşti), dar ambele sesizări au fost respinse de către Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

„Cele 35 de autobuze rulate MAN sunt aduse din Elveţia. Primele 7 vor ajunge vinerea viitoare, aceste mijloace de transport fiind deja înmatriculate. Noi sperăm să le avem pe toate 35 până pe 1 octombrie, dar contractul de livrare este pe 6 luni“, a declarat ieri administratorul special al RATP, Maricel Ghercă.

El a adăugat că autobuzele MAN furnizate de Omnibus au, în medie, câte 600.000 km la bord fiecare şi sunt produse în anul 2004. Mijloacele de transport vor înlocui autobuzele de tip Van Hool, produse în 1991. Potrivit lui Ghercă, în ceea ce priveşte autobuzele noi Eurobus Diamond acestea erau aşteptate aseară să ajungă la Iaşi. „Atât cele 12 autobuze noi, cât şi primele 7 autobuze rulate vor circula odată cu începerea anului şcolar“, a mai spus Ghercă. Toate autobuzele care vor fi livrate în acest an (12 noi şi 35 rulate) au podea joasă, au o capacitate medie de circa 100 călători şi sunt dotate cu aer condiţionat. Planul municipalităţii este să modernizeze parcul auto cu achiziţia a încă cel puţin 75 de autobuze noi, care ar urma să ajungă la Iaşi în prima jumătate a anului viitor.

Mijloacele de transport vor fi achiziţionate după ce Primăria va încheia un acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în valoare de 15 milioane euro. Săptămâna viitoare, o delegaţie a BERD va veni la Iaşi pentru a finaliza negocierile, iar creditul ar putea fi aprobat de Consiliul Local cel târziu în luna octombrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mai are PNL viitor?

Pavel LUCESCU

Mai are PNL viitor?

PNL trebuie să aleagă acum între a lua locul PSD, adică a se bate pe acelaşi electorat cu pesediştii, şi a trece de partea noii generaţii pentru care PNL şi PSD sunt opţiuni vetuste, fără viitor. Ambele opţiuni sunt extrem de riscante şi de greu de digerat, dar nu cred că au încotro. Dacă n-o fac acum, în câţiva ani, probabil după 2024, vom vorbi despre PNL cum vorbim azi despre PNŢCD.

Filmuletul zilei

opinii

Asociaţii naţionale

Codrin Liviu CUȚITARU

Asociaţii naţionale

Într-un târziu, epuizat, decanul facultăţii gazdă a strigat: „Opriţi-vă! Opriţi-vă! Aşa n-o scoatem la capăt! Ne trebuie un nume neutru. Şi am o soluţie!” A luat telefonul şi l-a sunat direct pe şeful personalului igienico-sanitar: „Murat!” i-a spus. „Da, sî traiţ, dom’ dican!” „Spune-mi cine e azi de serviciu la toalete?” „Nivastî-mia, sî traiţ! Areta!” „Adu-o, te rog, imediat în sala de consiliu!” În câteva minute, înaintea solemnei adunări intelectuale, apărură doi oameni stingheriţi şi cam împiedicaţi.

Regionalizare (VI)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (VI)

Are România un sistem de guvernanţă adecvat la un nivel teritorial imediat inferior naţionalului?

Creşterea economică reflectă dezvoltarea unei naţiuni?

Alin ANDRIEȘ

Creşterea economică reflectă dezvoltarea unei naţiuni?

Creşterea economică evaluează expansiunea economiei unei ţări şi este considerată atât de factorii de decizie politică, cât şi de cercetători, ca o măsură a bunăstării şi a succesului economic. Cel mai popular indicator al creşterii economice este creşterea Produsului Intern Brut (PIB). Acest indicator estimează valoarea adăugată la nivelul unei ţări şi se calculează ca valoarea totală a tuturor bunurilor şi serviciilor produse într-o ţară minus valoarea bunurilor şi serviciilor necesare pentru a le produce. 

pulspulspuls

Ultimele zbateri pentru post de manager de spital: cine vede negru printre halate albe?

Ultimele zbateri pentru post de manager de spital: cine vede negru printre halate albe?

Auzim dinspre lumea cea complicată şi neagră a halatelor albe din târg că în această perioadă se consumă, în mare tăcere şi cu multe speranţe icnite, ultimele zbateri ale unui tragi-comic personagiu politic ce numai nu vrea să se lase dus cât de cât demn din politichia asta de Bahlui, şi aşteaptă şutul umilitor şi ultim. 

Caricatura zilei

Vecina bronzată 2

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.