Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

PASTILA DE MANAGEMENT

Decalogul unei creşteri sănătoase

GALERIE
dan-schipor-e1338377942484
  • dan-schipor-e1338377942484
- +

Modul în care ne creştem afacerile ar trebui să fie preocuparea principală şi constantă a oricărui manager sau antreprenor. Spun acest lucru deoarece sistemele sociale nu sunt niciodată în echilibru. Pentru ele starea de echilibru este o stare tranzitorie către un nou ciclu de creştere sau către o perioadă de degradare a sistemului. Organizaţiile, fiind elemente de bază ale societăţii nu fac nici ele excepţie de la această realitate. Prin urmarea creşterea ar trebui să fie preocuparea constantă a celor care conduc organizaţiile ca singura  alternativă la descreştre şi ca o garanţie a existenţei organizaţiei pe termen cât mai lung.

Nu vreau să fac în continuare o teorie despre ce însemnă creştere pentru o companie şi cum managementul poate contribui la aceast lucru. Vreau doar să dau zece reguli simple, experimentate în practică, pentru o creştere sustinută şi sănătoasă.

1. În primul rând defineţi foarte clar rolul persoanelor şi proceselor cheie din organizaţie şi în special rolul pe care dumneavoastră vi-l asumaţi pentru organizaţie. Roluri confuze de tipul antreprenor-manager-angajat-administrator-finanţator-creditor al organizaţiei, toate în acelaşi timp asumate neprioritizat de către o singură persoană duce la stagnarea afacerii şi la dependenţa ei de capriciul unei singure persoane. Este ca şi cum ai vrea să mişti un vehicul din ce în ce mai mare, mai greu şi mai sofisticat cu un motor de un singur cal putere.
2. În al doilea rând, în problemele importante ale companiei, cautăţi sfat avizat de la cei mai buni specialişti. A învaţa dumneavostră cum să rezolvaţi orice situaţie cu care vă confruntaţi ia timp şi de cele mai mute ori costă scump până ajungeţi să rezolvaţi o anumită situaţie ca un specialist. Plus că epoca omului multilateral dezvolatat a apus de ceva vreme.
3. Luaţi zilnic decizii fundamentate. Nu lăsaţi ca lucrurile să se întâmple în virtutea inerţiei pentru că este calea cea mai simplă spre stagnare sau descreştere. Mediul înconjurator se schimbă din ce în ce mai accelerat, iar lipsa de reacţie la aceste schimbări este cel mai adesea contraproductivă.
4. Fiţi deschişi la tot ceea ce înseamnă o posibilitate nouă de a genera creştere însă evaluaţi aceste oportunităţi din mai multe perspective, fără a vă arunca orbeşte în orice tip de proiect care pare promiţător. În cazul în care nu veţi fi deschişi veţi rămâne mereu la linia de start a concurenţei de piaţă iar în cazul celeilalte extreme, când vă veţi arunca nefundamentat în implementarea oricărei noi idei sau proiect, veţi alerga continuu într-o cursă către nicăieri.
5. Asiguraţi-vă că sunteţi responsabili faţă de cineva în îndeplinirea rolurilor pe care vi le asumaţi în organizaţie şi asumaţi-vă în mod deschis indeplinirea acestora. În caz contrar, riscăm ca anumite proiecte sau sarcini să se amâne la nesfârşit; vom găsi de fiecare dată nişte motive excelente care să ne adoarmă conştinţa şi să ne facă să credem că intârzierea are cauze obiective.
6. Stimulaţi creativitatea şi practicile noi în organizaţia pe care o conduceţi. Einstein spunea că defineţia nebunie este “să faci acelaşi lucru şi să te aştepţi la rezultate diferite”.
7.Dezvoltaţi-vă continuu sistemul de cunoştinte şi relatii din domeniul de activitate al organizaţiei pe care o conduci. Dacă iei deciziile dintr-un birou şi laşi pe alţii să facă acest lucru, deciziile tale se vor baza pe informaţii care au trecut prin câteva filtre şi pot fi departe de adevăr.
8. Crează-ţi un “Board” de oameni capabili cu care să luaţi deciziile importante pentru firmă şi cu care să vă întâlniţi periodic într-un mediul formal. Se pare că acesta este unul din secretele succesului companiilor multinaţionale.
9. Măsoară-ţi permanent timpul petrecut făcând în mod activ ceea ce ai decis tu versus timpul petrecut pasiv ca reacţie la deciziilor celorlalţi.
10. Păstrează un raport muncă – viaţă personală cât mai echilibrat. Cele două planuri ale vieţii nostre sunt interdependente şi se condiţionează reciproc aşa că trebuie să avem grijă de amândouă pentru a face performanţă.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri