Decanul Baroului Iaşi i-a pus gând rău lui Tudorel Toader
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Decanul Baroului Iaşi i-a pus gând rău lui Tudorel Toader

GALERIE
Marius Striblea decan barou iasi
  • Marius Striblea decan barou iasi
- +

Avocatul Marius Striblea, cadru didactic la Facultatea de Drept a universităţii al cărui rector ales este Tudorel Toader, spune că „va evalua“ posibilitatea de a sesiza Comisia de Disciplină în cazul actualului ministru al Justiţiei, care e avocat suspendat la Iaşi.

Avocatul Marius Striblea, decanul Baroului Iaşi, a anunţat în cursul zilei de ieri că nu este de acord cu poziţiile publice ale ministrului Tudorel Toader pe subiectul onorariilor din oficiu ale avocaţilor.

Mărul discordiei dintre cei doi este modul în care actualul ministru al Justiţiei a răspuns nemulţumirilor avocaţilor, care de ieri protestează din cauza onorariilor din oficiu ce îi nemulţumesc.

Decanul Striblea a precizat că Tudorel Toader este avocat suspendat legitimat în Baroul Iaşi, iar manifestările sale publice pe acest subiect constituie „fără echivoc, afronturi la adresa avocaturii româneşti“.

„Constatând, totodată, faptul că Domnia sa face grave confuzii în materia apărării din oficiu, fapt impardonabil ţinând cont de funcţia pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificăm dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieşiri emoţionale de moment sau reflectă o carenţă în pregătirea Domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestaţii în cadrul profesiei de avocat“, a precizat Marius Striblea.

Care a mai arătat că, în calitate de decan al baroului, va evalua „oportunitatea discutării în Consiliul baroului a sesizării Comisiei de disciplină“.

De ieri, avocaţii ieşeni, dar şi alţi colegi de-ai lor din ţară, poartă pe braţ bandelore albe, peste robe, inclusiv în sălile de judecată, protestând astfel faţă de refuzul Ministerului Justiţiei de a renegocia cu Uniunea Naţională a Barourilor din România majorarea onorariilor din oficiu.

Avocaţii mai sunt nemulţumiţi şi de amânarea alocării de fonduri pentru plata asistenţei judiciare la urmărirea penală. De pildă, un avocat care reprezintă un inculpat în cursul urmăririi penale sau a procesului primeşte de la 200 la 400 de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.