Decernare de premii amânată la Concursul Naţional „Ion Creangă”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Decernare de premii amânată la Concursul Naţional „Ion Creangă”

GALERIE
Ion_Creanga_Iasi_premii
  • Ion_Creanga_Iasi_premii
- +

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi a fost nevoit să amâne decernarea premiilor la Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară - Poveşti, ediţia a XXIX-a din cauza numărului mare de participanţi. Astfel, instituţia a anunţat că s-au înscris la competiţie 445 de participaţi la cele trei secţiuni, „Poveşti scrise de copii”, „Poveşti scrise de adolescenţi” şi „Poveşti scrise de adulţi”. 

Prin urmare, dacă în anii anteriori erau anunţaţi câştigătorii în cadrul Zilelor Bojdeucii, eveniment care aniversează inaugurarea primului muzeu literar din România pe 15 aprilie, reprezentanţii muzeului au luat decizia să amâne lucrărilor câştigătoare pentru a oferi suficient timp juriului să analizeze toate textele trimise.

Dintre cele 445 de persoane înscrise la concurs, 271 sunt copii, 106 sunt adolescenţi, iar 68 adulţi, provenind din 35 de judeţe. Invitaţia de participare la concurs a stârnit interes şi pentru românii din afara graniţelor, fiind primite lucrări din Republica Moldova, Belgia sau Franţa. Potrivit reguamentului concursului, cei care au trimis poveşti au trebuit să se încadreze în limita a maximum 15 pagini, format word, mărimea fontului de 12 şi spaţiere de 1,5.

Juriul care va decide câştigătorii de la cele trei secţiuni este format din scriitori, angajaţi ai Muzeului Literaturii, în acest an urmând să delibereze Nicoleta Dabija, în calitate de preşedinte, Carmelia Leonte şi Cătălin-Mihai Ştefan. Secretarul concursului este Roxana Drugescu, tehnoredactor în cadrul Editurii Muzeelor Literare Iaşi. Premiile urmează să fie anunţate public în cadrul evenimentului Colindătorii la Bojdeucă, ce va avea loc în data de 26 decembrie 2021. Poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul al XXIII-lea din Poveştile de la Bojdeucă, care va fi lansat în anul 2022.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.