Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Decesul lui Dan Adamescu a fost cauzat de bronhopneumonie si insuficienta cardiorespiratorie (avocat)

GALERIE
Dan Adamescu
  • Dan Adamescu
- +

Medicii legisti au stabilit ca decesul lui Dan Adamescu a fost cauzat de bronhopneumonie si insuficienta cardiorespiratorie, omul de afaceri urmand sa fie inmormantat vineri, la orele pranzului, a declarat avocatul acestuia, Catalin Dancu, citat de Mediafax. 

Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu a declarat ca medicii legisti au stabilit ca decesul a fost cauzat de bronhopneumonie si insuficienta cardiorespiratorie. Trupul neinsufletit al lui Dan Adamescu va fi depus joi seara la Biserica Domnita Balasa, urmand sa fie inmormantat vineri la pranz.
 
"S-a luat o decizie comuna, ca sa evitam orice interpretari si speculatii si de comun acord s-a consfintit si de catre familie sa fie preluat si dus acum la imbalsamare si dupa-amiaza, la orele 18.00, daca lucrurile merg bine, va fi depus la Domnita Balasa. Slujba va fi maine (vineri) la ora pranzului si fosta sotie si sora domnului Adamescu au decis de comun acord sa se pregateasca impreuna toate aceste ceremonii. (...) Conform certificatului medico-legal, cauza decesului este bronhopneumonie si insuficienta cardiorespiratorie", a declarat Catalin Dancu, avocatul omului de afaceri.
 
Avocatul a precizat ca inca nu se cunosc cauzele care au dus contractarea bolilor de catre Dan Adamescu, insa aceste aspecte vor fi stabilite in urma analizelor ulterioare.
 
Totodata, Catalin Dancu a afirmat ca a fost stabilit un termen pentru apelul privind divortul dintre Dan Adamescu si sotia lui la data de 8 martie 2017. Judecatoria Sectorului 1 a admis, in luna iunie 2016, actiunea de divort intentata de Carmen Adamescu si a dispus desfacerea casatoriei dintre ea si Dan Adamescu, insa cei doi au facut apel in urma deciziei.
 
"8 martie 2017 este data apelului pentru divort. Era vorba de o culpa comuna, urmeaza ca partile sa stabileasca in final daca ramane o culpa comuna sau nu. Alexander va prelua aceasta responsabilitate pe care legea i-o da, ca in locul tatalui sa continue procedura de divort. Daca aceasta culpa comuna va ramane in continuare, sotia va obtine o patrime din mostenire. Daca va fi culpa exclusiva, nu va obtine nimic", a mai spus avocatul.
 
Omul de afaceri Dan Adamescu a murit in noaptea de luni spre marti intr-o clinica privata din Capitala. Familia acuza la finalul anului 2016 ca nu a fost lasata sa il vada.
 
"Sora lui l-a vazut, dar nu mai pot intra rudele la el pentru ca acea camera este sterila si nimeni nu se poate apropia in afara de medici. Sora lui a cerut o vizita pentru luni, dar asta numai in cazul in care exista imbunatatiri si il pot transfera la alt salon", a declarat atunci, pentru Mediafax nora lui Dan Adamescu.
 
Femeia mai spunea, pe 26 decembrie, ca omul de afaceri "a venit cu nenumarare bacterii din inchisoare".
 
Dan Adamescu detinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurari si Medien Holding, trustul care include ziarul Romania Libera. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucuresti.
 
Avocatul lui Adamescu sustinea, la sfarsitul anului trecut, ca omul de afaceri se afla la Terapie Intensiva, intr-un spital privat, sora sa primind acceptul sa stea intr-o incapere alaturata, pentru a-l putea supraveghea.
 
Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, in luna mai, la patru ani si patru luni de inchisoare in dosarul in care era acuzat ca a intervenit la judecatori in dosare de insolventa, alaturi de el fiind condamnati si patru magistrati la pedepse cuprinse intre 3,4 ani si 12 ani si doua luni. El a fost gasit vinovat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa.
 
Dan Adamescu si fosta sefa a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, au fost trimisi in judecata, in 20 decembrie, pentru abuz in serviciu si spalarea banilor in dosarul falimentarii Astra Asigurari, alaturi de alte opt persoane cu functii de conducere in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, prejudiciul in acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.
 
Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat ca se constituie parte civila in cauza cu suma provizorie de 788,9 milioane de lei. Totodata, Fondul de Garantare a Asiguratilor a declarat ca se constituie parte civila in cauza cu suma totala de 714,08 milioane de lei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri