Decizie în Consiliul Local cu votul unui copil. Ce s-a văzut pe ecranul de Zoom
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Decizie în Consiliul Local cu votul unui copil. Ce s-a văzut pe ecranul de Zoom

GALERIE
sedinta CL
  • sedinta CL
- +

Finalul ultimei şedinţe online a aleşilor locali a adus pe ecranul de Zoom un vot în plus la numărătoare: era cel al fiului unui consilier local.

Finalul şedinţei de alaltăieri a Consiliului Local a adus un „ales“ în plus pe ecranul unde apăreau toţi participanţii întrunirii online. Consilierul Iulian Huşanu a avut un ajutor la votarea ultimului proiect de pe ordinea de zi, cel în care colegul său, Daniel Juravle, a fost desemnat să-l dubleze pe primarul Mihai Chirica atunci când acesta din urmă se va afla în imposibilitatea de a reprezenta municipiul în instanţă. Alături de Huşanu, a „votat“ şi fiul acestuia.

Nu e nicio încălcare a regulamentului, ne-au asigurat secretarul Consiliului, Denisa Ionaşcu, şi preşedintele de şedinţă, Răzvan Timofciuc, deşi numărătoarea voturilor pare să fi decurs mai greu la acest ultim punct de pe ordinea de zi. La rândul lui, Iulian Huşanu ne-a spus că va avea mai multă grijă la viitoarele şedinţe online ca votul să nu fie perturbat de cel mic.

Dacă situaţia de alaltăieri a fost una inedită la Iaşi, ea nu reprezintă o noutate în foruri mai înalte, precum Parlamentul European. Cu două mandate în urmă, eurodeputata italiană Licia Ronzulli a venit la lucrările plenului însoţită de fiica sa, Vittoria, care a „votat“ şi ea alături de mama ei.

În schimb, Parlamentul de la Bucureşti a experimentat un vot exercitat pe un proiect de lege de o persoană care nu a fost aleasă în Parlament. Ne­poata Noricăi Nicolai a votat în locul unui senator, aflat în acel moment la bufetul Parlamentului. S-a întâmplat în aprilie 2006, dar evenimentul nu a avut niciun efect ulterior.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.