anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Decizie istorică a instanţei. O biserică ridicată fără autorizaţie de construcţie, în eparhia lui Teodosie, trebuie demolată

GALERIE
biserica, teodosie
 • biserica, teodosie
- +

Biserica din Constanţa este cunoscută ca „biserica de pe trotuar“. Nu este singura biserică ridicată fără autorizaţie de construcţie în acest oraş. În urmă cu un an, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis desfiinţarea lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de Arhiepiscopia Tomisului. Este vorba despre biserica „Izvorul Tămăduirii”, construită la marginea trotuarului de pe Bulevardul Tomis din municipiul Constanţa.

 Zilele acestea, Tribunalul Constanţa a decis definitiv că această biserică trebuie demolată, respingând recursul formulat de Arhiepiscopie.  În decizia lor, judecătorii au admis cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul „primarul municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului.” Ca atare, au obligat instituţia bisericească să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie de construcţie la imobilul situat în Constanţa, bulevardul Tomis numărul 322, zona Macul Roşu. Tot judecătorii au stabilit că Arhiepiscopia are un termen de 90 de zile în care trebuie să demoleze biserica, de la data rămânerii definitive a hotărârii (13 decembrie). În cazul în care acest lucru nu se va petrece, Primăria Constanţa este autorizată să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie, iar cheltuielile de demolare vor fi suportate de Arhiepiscopia Tomisului.

Biserica din zona Macul Roşu a fost ridicată imediat după venirea ca arhiepiscop în Constanţa a ÎPS Teodosie. În anul 2002, s-a construit aici un „paraclis de lemn, cu o lungime de 21 de metri şi o lăţime de 7 metri”, spun reprezentanţii Arhiepiscopiei. Biserica este cunoscută în oraş ca „biserica de pe trotuar”. De partea cealaltă a bulevardului, în apropiere, există o altă biserică, ridicată tot la limita trotuarului, tot fără autorizaţie de construcţie, înghesuită între un bloc de locuinţe şi o staţie PECO. Preotul acestei biserici a început în urmă cu câţiva ani să ridice o biserică şi mai mare peste cea existentă. Construcţia a fost sistată de autorităţi, iar preotul a fost condamnat penal. Prin acoperişul acesteia trece un stâlp de iluminat public. Arhiepiscopia Tomisului nu a făcut deocamdată nicio declaraţie referitoare la decizia instanţei, deoarece aceasta nu a ajuns încă la instituţie.

Sursa: adevarul

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X