De Business

Punem punctul pe știi

Dedesubturile vânzării anului la Iaşi: 2,3 mil. euro. Ce planuri au cumpărătorii: IT-iști ieșeni și investitori din SUA

vineri, 06 august 2021, 02:03
2 MIN
 Dedesubturile vânzării anului la Iaşi: 2,3 mil. euro. Ce planuri au cumpărătorii: IT-iști ieșeni și investitori din SUA

Negocierile au durat aproape un an. Vânzătorul este grupul de firme Admiral Company, iar cumpărătorul este o asociere de tip joint venture, fondată de un fond de investiţii din Statele Unite ale Americii şi o companie locală de IT din Iaşi. Aceasta din urmă ar fi în top 5 la nivel local în ceea ce priveşte firmele cu capital autohton din domeniul IT. Cu ce gânduri au oferit cumpărătorii o atât de importantă sumă de bani pe râvnita clădire din Copou?

Cea mai importantă vânzare a anului 2021 la Iaşi, cel puţin până la acest moment, a avut loc recent în Copou. Complexul Super Copou din Iaşi, una din cele mai râvnite clădiri din oraş, a fost vândut unui grup de firme american şi unei firme IT din Iaşi. Preţul tranzacţiei a fost unul important: 2,3 milioane de euro, suma făcând astfel ca vânzarea să fie considerată tranzacţia imobiliară a anului la Iaşi.

Cine deţinea clădirea?

Tranzacţia a fost facilitată de către compania de imobilare Uil Casa Imobiliare, Complexul Super Copou fiind deţinut de către grupul de firme Admiral Company. Astfel, noii proprietari sunt o asociere de tip joint venture, fondată de către un fond de investiţii din Statele Unite ale Americii, şi o companie locală de IT din Iaşi.

Potrivit lui Iulian Ursache, de la Uil Casa Imobiliare, negocierile au durat mai bine de 9 luni, fiind un proces complex. „Munca grea din ultima perioada a echipei Uil Casa a dat roade şi suntem încântaţi să vă anunţăm că pe lângă această tranzacţie, şi restul clădirilor vândute şi închiriate cu succes din Iaşi, pregătim o nouă rundă de tranzacţii cu valoare investiţională de peste 6 mi­lioane de euro“, anunţă Iulian Ursache pe pagina sa de Facebook.

Cine sunt cumpărătorii

În ceea ce priveşte compania IT ieşeană care a achiziţionat Complexul Super Copou alături de americani, aceasta ar fi, potrivit surselor Ziarului de Iaşi, Thinslices, o companie de IT fondată în 2010. În 2019, Thinslices a încheiat un parteneriat strategic cu Hindawi, unul dintre cei mai importanţi editori de jurnale academice, fiind considerat un jucător important în piaţa IT din Iaşi, dar şi de la nivel naţional. Thinslices este o companie de software development, cu capital românesc, fondată în 2010 de Ilie Ghiciuc şi Vlad Bodi. Cel din urmă a ieşit ulterior din acţionariatul firmei. Compania creează produse digitale complexe, platforme web şi aplicaţii mobile pentru startup-uri şi grupuri de inovaţie din companii. Compania este considerată a fi în top 5 la nivel local în ceea ce priveşte firmele cu capital autohton din domeniul IT.

Potrivit surselor Ziarului de Iaşi, clădirea nu va fi reorganizată, tranzacţia reprezentând în fapt, cel puţin la acest moment, o investiţie imobiliară. În acest moment clădirea, care are o suprafaţă considerabilă, de peste 1.300 de metri pătraţi, este închiriată deja unor firme dar şi magazine precum DM sau Pepco, iar la parter funcţionează, printre altele, un magazin Profi şi un cunoscut restaurant.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii