Definitivat: cum se face echivalarea inspecţiei la clasă?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Decizii inedite în învăţământ, din cauza lipsei copiilor

Definitivat: cum se face echivalarea inspecţiei la clasă?

GALERIE
definitivat
  • definitivat
- +

Cadrele didactice care doresc să susţină în acest an examenul de definitivat în învăţământ şi sunt înscrise pentru sesiunea 2020, dar care nu au susţinut nicio inspecţie la clasă în acest an şcolar, vor putea depune, până pe 28 mai, o cerere prin care pot solicita echivalarea acesteia cu o altă inspecţie realizată în calitate de cadru didactic calificat. Hotărârea este în conformitate cu OUG nr. 70/14.05.2020, iar conform articolului 38 din documentul citat, este nevoie de o cerere de echivalare sau de recunoaştere. 

Aceasta va fi însoţită şi de o copie a inspecţiei la clasă, autentificată conform cu originalul de conducerea unităţii şcolare în care candidatul îşi desfăşoară activitatea. În ceea ce priveşte modalitatea în care aceste cereri pot fi depuse, se recomandă trimiterea acestora în format electronic, pe adresa definitivatisjiasi2020@gmail.com. În cazul în care acest lucru nu este posibil, pot fi depuse şi fizic, la sediul ISJ Iaşi, în intervalul 10 - 12. Pe 28 mai va fi făcut public tabelul cu cei care au solicitat echivalarea inspecţiei, urmând ca până pe 29 mai să fie evaluate şi portofoliile candidaţilor la definitivat.

Şi în acest caz, candidaţii trebuie să trimită, în format electronic, către membrii comisiei, toate documentele portofoliului realizat de către aceştia. Etapele menţionate mai sus sunt doar probele eliminatorii, urmând ca, după desfăşurarea acestora, completarea dosarelor candidaţilor umând să fie realizată de către unităţile de învăţământ, care vor trimite către Inspectoratul Şcolar toate documentele prevăzute de metodologie până la o dată care va fi comunicată de către ISJ Iaşi. Calendarul pentru susţinerea examenului nu a fost stabilit încă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.