Definitivat la Iaşi: trei din patru cadre didactice au promovat. 14 medii de 10
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Definitivat la Iaşi: trei din patru cadre didactice au promovat. 14 medii de 10

GALERIE
definitivat
  • definitivat
- +

73,54% dintre profesorii ieşeni care au susţinut definitivatul în învăţământ în sesiunea din acest an au promovat examenul, procentul fiind peste media naţională. Astfel, la nivelul judeţului s-a înregistrat o creştere de 0,79% faţă de procentul de promovare de anul trecut şi cu 0,64% mai mare decât media naţională din acest an.

Cadrele didactice care au susţinut definitivatul au trebuit să obţină medii mai mari sau egale cu 8. Astfel, au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 317 candidaţi cu medii între 8 şi 10, media fiind calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Astfel, testarea scrisă a contat în proporţie de 70% la media finală, 20% inspecţia la clasă, iar 10% portofoliul.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 447 de candidaţi, 16 sau retras şi au fost evaluate 431 lucrări. La nivelul judeţului Iaşi, 14 candidaţi au fost notaţi cu 10, judeţul Iaşi plasându-se în acest clasament pe poziţia a treia pe ţară, după Bucureşti şi Cluj. 60 de candidaţi au primit note între 9,50 şi 9.99. De asemenea, 170 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 25 de candidaţi.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.