Deja trei candidaţi pe loc, după numai câteva zile de înscrieri. ”Automatică şi Calculatoare” în topul preferințelor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Deja trei candidaţi pe loc, după numai câteva zile de înscrieri. ”Automatică şi Calculatoare” în topul preferințelor

GALERIE
admitere facultate
  • admitere facultate
- +

Asta se întâmplă la cea mai căutată facultate a Politehnicii ieşene: Automatică şi Calculatoare. De altfel, TUIASI a ajuns deja la un număr de dosare depuse ce acoperă numărul locurilor 

Aproximativ 2.200 de candidaţi şi-au depus deja dosarele de admitere la Univesitatea Tehnică „Gh. Asachi” (TUIASI) pentru studiile de licenţă până la finalul zilei de ieri. Practic, cel puţin pe hârtie, Politehnica ieşeană şi-a ocupat deja jumătate din numărul total de locuri, având în vedere că toţi candidaţii au avut posibilitatea ca, depunând un singur dosar şi plătind o singură taxă, să se înscrie la toate cele 11 facultăţi ale TUIASI. Aproape jumătate dintre cei care şi-au depus dosarele au ales însă, ca primă opţiune, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, până la finalul zilei de ieri fiind depuse aproape 1.000 de dosare. Având în vedere că la această facultate sunt scoase la concurs aproximativ 330 de locuri, la buget şi taxă, deja sunt aproximativ 3 candidaţi care concurează pentru un loc, iar perioada de admitere se va încheia abia pe 24 iulie. Una dintre explicaţiile pentru numărul mare de dosare depuse până în prezent la această facultate este faptul că, spre deosebire de anii anteriori, în acest an nu se mai susţine examen de admitere, iar departajarea candidaţilor se va face pe baza concursului de dosare.

Următoarea facultate în preferinţele candidaţilor este cea de Mecanică, unde, pentru locurile la buget şi taxă, au fost depuse aproximativ 250 de dosare, un număr similar fiind depus şi la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino". Şi la aceasta din urmă nu se susţine în acest an examen de admitere, însă candidaţii trebuie să depună un portofoliu cu lucrări pentru a putea fi evaluate competenţele tehnice şi artistice.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.