Delgaz Grid anunţă investiţii de 90 milioane lei în municipiul Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Delgaz Grid anunţă investiţii de 90 milioane lei în municipiul Iaşi

GALERIE
investitii gaz1
  • investitii gaz1
- +

Delgaz Grid a anunţat investiţii de peste 90 milioane lei în acest an în diverse proiecte de pe raza judeţului Iaşi. Faţă de anul trecut, bugetul este cu 39% mai mare, spun oficialii Delgaz. 

„Una dintre priorităţi este modernizarea şi automatizarea infrastructurii prin montarea de echipamente telecomandate în staţii şi posturi de transformare, în reţelele de medie tensiune şi integrarea acestora în SCADA (achiziţie de date, comandă şi control de la distanţă)”, se arată într-un comunicat al companiei. Printre principalele investiţii se numără continuarea contorizării inteligente în mun. Iaşi şi a modernizării staţiilor de transformare din Hârlău, Târgu Frumos şi Gorban, proiecte demarate în anii trecuţi. Totodată, vor fi modernizare 40 de posturi de transformare, iar, în Valea Lupului, va creşte capacitatea reţelelor astfel încât să poată fi racordaţi noi clienţi.

Alte proiecte de investiţii vizează continuarea automatizării sistemului de distribuţie prin montarea a 36 de echipamente telecomandate în reţelele aeriene de medie tensiune, modernizarea de posturi de transformare din mun. Iaşi şi extinderi de reţele de distribuţie pentru alimentarea de noi consumatori. „Delgaz Grid a investit anul trecut în judeţele din zona Moldovei 281 milioane lei (58 milioane euro), cea mai mare parte pentru modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice. Pentru acest an a fost alocat pentru segmentul de electricitate un buget record de investiţii, de 387 milioane lei, cu 38% mai mult decât în anul precedent”, se mai precizează în comunicatul companiei.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2005, Delgaz Grid a investit peste 2,9 miliarde lei (682 milioane euro) pentru modernizarea reţelelor de energie electrică din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. „Compania continuă să investească sume substanţiale, pentru perioada 2020-2023 fiind planificate investiţii de 1,14 miliarde lei”, au mai spus oficialii Delgaz.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.