Delphi Diesel Systems România a devenit BorgWarner şi în acte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Delphi Diesel Systems România a devenit BorgWarner şi în acte

GALERIE
BorgWarner
  • BorgWarner
- +

Americanii au schimbat şi în acte numele uneia dintre cele mai puternice firme din judeţul Iaşi. Compania Delphi Diesel Systems România nu mai există, de acum înainte, nici în documentele oficiale, ci poartă titulatura de BorgWarner România. Fabrica de componente auto, amplasată în satul Brătuleni, comuna Miroslava, „a îmbrăcat” noua denumire încă de la mijlocul lunii octombrie a anului trecut. 

Modificările au venit odată cu preluarea companiei Delphi Technologies, în anul 2020, de către gigantul american BorgWarner Inc., lider pe piaţa sistemelor de propulsie pentru vehicule cu combustie internă, hibride şi electrice. Tranzacţia s-a ridicat la 3,3 miliarde de dolari, fiind încheiată în a doua jumătate a anului precedent.

Prin această achiziţie, BorgWarner se poziţionează în industria auto cu un portofoliu mai cuprinzător de produse şi sisteme de propulsie, obiectivul principal fiind acela de a deveni una dintre companiile de top pentru sistemele de acţionare electrică. BorgWarner România nu a depus deocamdată la Ministerul Finanţelor situaţia financiară pe anul 2020, însă este recunoscută ca fiind cea mai mare companie din judeţul Iaşi. Cifra de afaceri netă a depăşit pragul de 400 milioane de euro atât în anul 2019, cât şi în 2018 şi 2017, firma declarând, anual, câte 2.000 de angajaţi.

Dacă ne raportăm la amprenta globală a companiei, prin facilităţile de producţie şi tehnice aflate în 96 de locaţii din 24 de ţări, BorgWarner are aproximativ 50.000 de angajaţi în întreaga lume. Cu sediul central în Auburn Hills, Michigan, compania a încheiat anul 2020 cu venituri consolidate de 10,2 miliarde de dolari, potrivit informaţiilor existente pe site-ul BorgWarner, consultat de „Ziarul de Iaşi”. 

Cititi si: Delphi Diesel Systems România a “murit”, trăiască BorgWarner

Cititi si: Câţi angajaţi vor fi concediaţi în realitate în Iaşi de la marile companii din "auto"

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.