anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Demis de PSD de la conducerea Aeroportului Iaşi, fostul director a ajuns şef la Autoritatea Aeronautică Civilă Bucureşti

GALERIE
Alexandru Anghel
 • Alexandru Anghel
- +

Alexandru Anghel, fostul director general al Aeroportului Iaşi, este preşedintele noului Consiliu de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile Române. 

În componenţa CA se mai află Nicolae Stoica - directorul operaţional al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Alexandru Geică - instructor, examinator şi pilot cu 9.500 de ore de zbor pe aparate Boeing, şi Sandu Costea - reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). „Doresc să con”tribui la dezvoltarea sectorului aeroportuar din România cu întregul meu potenţial managerial şi tehnic format din experianţa, cunoştinţele şi competenţele mele, menţionează Alexandru Anghel în CV-ul său. Cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul aeronautic, Anghel este în prezent preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Braşov şi şef al Direcţiei de Implementare al aceleiaşi aerogări - aflată acum în construcţie.

Alexandru Anghel este membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Iaşi la al doilea mandat şi a condus interimar regia aproape întreg anul 2017. Anterior, a supervizat construirea noii piste, a platformei de staţionare a avioanelor şi a terminalului de pasageri.

După schimbarea conducerii Consiliului Judeţean, a reuşit să-şi păstreze locul în administraţia aeroportuară. Concursul a promovat însă şi oameni care nu îndeplineau criteriile impuse, Anghel ajungând în scurt timp în minoritate în CA. Câteva luni mai târziu, chiar înainte de Crăciunul anului 2017, i-a fost mai întâi suspendat ilegal, apoi reziliat contractul de director interimar de către conducerea impusă la Aeroport şi chiar i s-a interzis intrarea în incinta aerogării. A fost respins la concursul organizat pentru desemnarea unui nou director general, mandat câştigat în a doua rundă chiar de către cel care a fost examinator şi i-a picat pe toţi candidaţii înscrişi iniţial. Membru în continuare în CA, el a semnalat şi contestat mai multe decizii controversate ale celorlalţi administratori, cum ar fi, de exemplu, concesionarea unor spaţii sau concedierea mai multor angajaţi ai regiei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.