Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESA

Demisia inspectoarei șefe Genoveva Farcaș, cerută de PRO România Iași. Solicitare cu dezacorduri gramaticale

GALERIE
genoveva farcas
  • genoveva farcas
- +

Sorin Iacoban, coordonatorul filialei Iași Pro România, a cerut prin intermediul unui comunicat de presă demisia șefei ISJ, Genoveva Farcaș. Motivele invocate sunt slaba oganizare a școlilor pentru debutul anului școlar  (lucrări de renovare nefinalizate sau fără autorizații de funcționare), privarea unor profesori merituoși de gradația de merit sau folosirea de fonduri europene în scop personal. Comunicatul de presă, care conține grave dezacorduri gramaticale, în rândurile de mai jos:

„Cerem demisia Inspectorului Școlar General Genoveva Farcaș  
 
În deschiderea anului școlar precedent, Genoveva Farcaș în siropoasa scrisoare afirma: 
 “Să acționăm prioritizând educația copiilor noștri, fie că suntem părinți, bunici, profesori, reprezentanți ai comunității, ai inspectoratelor școlare, astfel încât glasul primului clopoțel al următorului an, al celui care va urma acestuia…și al celui viitor….să anunțe că se deschid tot mai mult și tot mai înalt școli creative, cu profesori precum Domnul Trandafir, cu elevi bine formați pentru lumea aceasta dinamică, transformatoare, părinți alături de copiii lor, comunități care fac din educație cea mai importantă investiție…Va fi un clinchet cristalin, dar puternic, semn al schimbărilor de esență pe care ni le dorim și pentru care facem toate demersurile noastre în educație!“ 

 Astăzi, când se deschide un an nou școlar, solicitam demisia inspectorului școlar general pentru grave încălcari a legislației școlare (ale legislației - nota redacției), care au culminat cu privarea celor mai merituoși profesori din Iași de gradația de merit, caz grav care face obiectul controlului ministerial. 

 Astăzi, bilanțul mandatului doamnei Farcaș, susținut de nimeni alta decât deputatul Camelia Gavrilă, este dezastruos: școlile nu sunt nici mai ”inalte”, nici mai ”creative”, ci doar sărăcite, condiții demne de Evul Mediu. Școlile sunt nevoite să fie ”creative” într-adevar, doar pentru a găsi soluții să înceapă anul școlar, foarte multe neavând avize de funcționare, nici autorizații ISU, nici sisteme de pază. Încă este var în școli, lucrări nefinalizate, șantiere abandonate, bani investiți prost în școli, precum cea de la Gănesti, comuna Ion Neculce, unde populația școlară este în scădere. Școală inaugurată cu mare fast, dar care are un numar foarte mic de elevi, și niciun (fără virgulă - nota redacției) cadru didactic titular. Această școală are un singur învățator pensionar, într-adevar este un domn Trandafir cu un telefon vintage. Ne intrebăm: cum va utiliza tablele inteligente cu care este dotată școala? 

Solicităm demisia în numele a mii de copiii și părinți din mediul rural care nu intra în prioritățile doamnei Farcaș, condamnați să nu intre în evaluările naționale ca să nu strice indicatorii de succes, județul Iași fiind pe locul 2 în țară la rata de neparticipare a elevilor din clasa a VIII-a la Evaluarea Națională
Anul școlar este umbrit de șfârșitul tragic a unui copil (al unui copil - nota redacției) nevinovat într-o fosă septică dintr-o școală, de care nici nu credem ca știa șefa inspectoratului că există. Ignoranța și elitismul inspectorului general face ca pentru familia (fac - nota redacției) a cărui copil (al carui copil - nota redacției) a murit să nu sune clopotelul școlii, doar altfel de clopot. 

 Solicităm demisia pentru grave abuzuri culminând cu utilizarea fondurilor europene în interes personal. Se cunoaște faptul că doamna Farcaș folosește autoturismul proiectului aflat în leasing operațional destinat strict activităților din proiect. Autoturismul este condus de șoferul personal al doamnei care nu are nicio calitate în proiect, bineînțeles combustibilul platit din aceeași sursă în baza foilor de parcurs fabricate de echipa de experți. Proiectul cu titlul “Curriculum relevant, educație  deschisă pentru toți – CRED”, cod SMIS 2014+: 118327, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, vizeaza reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, nonformale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Inspectorul general întelege ca va preveni abandonul deturnând fonduri, preocuparea pentru propriul confort și bunastare fiind vizibilă în declarația de avere. 
 
Demisia dumneavoastra doamnă inspector Farcaș, ”Va fi un clinchet cristalin, dar puternic, semn al schimbărilor de esență pe care ni le dorim și pentru care facem toate demersurile noastre în educație!“ 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri