anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

COMUNICAT DE PRESA

Demisia inspectoarei șefe Genoveva Farcaș, cerută de PRO România Iași. Solicitare cu dezacorduri gramaticale

GALERIE
genoveva farcas
  • genoveva farcas
- +

Sorin Iacoban, coordonatorul filialei Iași Pro România, a cerut prin intermediul unui comunicat de presă demisia șefei ISJ, Genoveva Farcaș. Motivele invocate sunt slaba oganizare a școlilor pentru debutul anului școlar  (lucrări de renovare nefinalizate sau fără autorizații de funcționare), privarea unor profesori merituoși de gradația de merit sau folosirea de fonduri europene în scop personal. Comunicatul de presă, care conține grave dezacorduri gramaticale, în rândurile de mai jos:

„Cerem demisia Inspectorului Școlar General Genoveva Farcaș  
 
În deschiderea anului școlar precedent, Genoveva Farcaș în siropoasa scrisoare afirma: 
 “Să acționăm prioritizând educația copiilor noștri, fie că suntem părinți, bunici, profesori, reprezentanți ai comunității, ai inspectoratelor școlare, astfel încât glasul primului clopoțel al următorului an, al celui care va urma acestuia…și al celui viitor….să anunțe că se deschid tot mai mult și tot mai înalt școli creative, cu profesori precum Domnul Trandafir, cu elevi bine formați pentru lumea aceasta dinamică, transformatoare, părinți alături de copiii lor, comunități care fac din educație cea mai importantă investiție…Va fi un clinchet cristalin, dar puternic, semn al schimbărilor de esență pe care ni le dorim și pentru care facem toate demersurile noastre în educație!“ 

 Astăzi, când se deschide un an nou școlar, solicitam demisia inspectorului școlar general pentru grave încălcari a legislației școlare (ale legislației - nota redacției), care au culminat cu privarea celor mai merituoși profesori din Iași de gradația de merit, caz grav care face obiectul controlului ministerial. 

 Astăzi, bilanțul mandatului doamnei Farcaș, susținut de nimeni alta decât deputatul Camelia Gavrilă, este dezastruos: școlile nu sunt nici mai ”inalte”, nici mai ”creative”, ci doar sărăcite, condiții demne de Evul Mediu. Școlile sunt nevoite să fie ”creative” într-adevar, doar pentru a găsi soluții să înceapă anul școlar, foarte multe neavând avize de funcționare, nici autorizații ISU, nici sisteme de pază. Încă este var în școli, lucrări nefinalizate, șantiere abandonate, bani investiți prost în școli, precum cea de la Gănesti, comuna Ion Neculce, unde populația școlară este în scădere. Școală inaugurată cu mare fast, dar care are un numar foarte mic de elevi, și niciun (fără virgulă - nota redacției) cadru didactic titular. Această școală are un singur învățator pensionar, într-adevar este un domn Trandafir cu un telefon vintage. Ne intrebăm: cum va utiliza tablele inteligente cu care este dotată școala? 

Solicităm demisia în numele a mii de copiii și părinți din mediul rural care nu intra în prioritățile doamnei Farcaș, condamnați să nu intre în evaluările naționale ca să nu strice indicatorii de succes, județul Iași fiind pe locul 2 în țară la rata de neparticipare a elevilor din clasa a VIII-a la Evaluarea Națională
Anul școlar este umbrit de șfârșitul tragic a unui copil (al unui copil - nota redacției) nevinovat într-o fosă septică dintr-o școală, de care nici nu credem ca știa șefa inspectoratului că există. Ignoranța și elitismul inspectorului general face ca pentru familia (fac - nota redacției) a cărui copil (al carui copil - nota redacției) a murit să nu sune clopotelul școlii, doar altfel de clopot. 

 Solicităm demisia pentru grave abuzuri culminând cu utilizarea fondurilor europene în interes personal. Se cunoaște faptul că doamna Farcaș folosește autoturismul proiectului aflat în leasing operațional destinat strict activităților din proiect. Autoturismul este condus de șoferul personal al doamnei care nu are nicio calitate în proiect, bineînțeles combustibilul platit din aceeași sursă în baza foilor de parcurs fabricate de echipa de experți. Proiectul cu titlul “Curriculum relevant, educație  deschisă pentru toți – CRED”, cod SMIS 2014+: 118327, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, vizeaza reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, nonformale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Inspectorul general întelege ca va preveni abandonul deturnând fonduri, preocuparea pentru propriul confort și bunastare fiind vizibilă în declarația de avere. 
 
Demisia dumneavoastra doamnă inspector Farcaș, ”Va fi un clinchet cristalin, dar puternic, semn al schimbărilor de esență pe care ni le dorim și pentru care facem toate demersurile noastre în educație!“ 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.