Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Demisie la vârful IŞJ. Cristina Vâlcu se întoarce la Colegiul Naţional

GALERIE
isj
  • isj
- +

Cristina Vâlcu, unul dintre cei doi inspectori generali adjuncţi, şi-a dat demisia din funcţie. Ea a anunţat că nu şi-a dorit să vină la IŞJ pe termen lung, şi că se va întoarce în fruntea Colegiului Naţional, activitatea ei „de suflet“. Cine o va înlocui în funcţie?

Noul an şcolar vine cu schimbări în conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Cristina Vâlcu, profesor ce ocupa funcţia de inspector general adjunct cu susţinere din partea PSD, a demisionat recent din funcţie. Motivul: vrea să se întoarcă la catedră, dar şi în funcţia deţinută anterior. Cristina Vâlcu a declarat că îşi doreşte să reia activitatea de director al Colegiului Naţional, instituţie pe care o consideră a fi „de suflet“.

„Activitatea la IŞJ a fost o provocare“

„Îmi doresc să mă reîntorc la şcoală. După aproape 30 de ani de activitate în Colegiul Naţional, este greu să te desparţi pe termen lung. Nu îmi propusesem să vin în inspectorat pentru un interval mare de timp. Activitatea aici a fost o provocare, am colaborat excelent cu actuala echipă a IŞJ. De altfel, şi rezultatele obţinute de judeţul Iaşi în context naţional demonstrează acest lucru“, a subliniat Cristina Vâlcu. Poziţia rămasă liberă în cadrul IŞJ va fi ocupată în următoarele zile, când ministrul Remus Pricopie va semna ordinul de numire a viitorului adjunct al IŞJ. Chiar dacă şefa instituţiei, Camelia Gavrilă, este un activ şi marcant membru PNL, cel mai probabil pe acest post de adjunct va fi desemnat un cadru didactic care va avea sprijin politic de la PSD Iaşi, aşa cum era anterior şi cum s-a stabilit la ultimele negocieri politice locale din cadrul USL. Camelia Gavrilă ne-a a declarat ieri că ştie cine este următorul inspector general adjunct, dar că deocamdată nu poate să facă public numele. „Pot să zic doar că doamna Vâlcu mi-a spus de intenţie la sfârşitul anului şcolar, când a formulat şi demisia şi a transmis-o la minister. A dus la capăt bacalaureatul de toamnă, la care a fost preşedinte. Şi-a dorit să se întoarcă la şcoală, ca director al unui colegiu prestigios. E nostalgie, şi are sentimentul că este foarte ataşată de valorile Colegiului Naţional“, a declarat Camelia Gavrilă.

Cel mai vehiculat nume

Inspectorul general a lăudat activitatea Cristinei Vâlcu la IŞJ, cu care a avut o relaţie de colaborare deosebită. „Regret profund, pentru că a fost un coleg deosebit, am format o echipă excepţională. A dovedit competenţe manageriale de vârf, absolut necesare la o funcţie atât de complicată. Îmi exprim speranţa ca persoana care se află printre propuneri să aibă aceeaşi atitudine şi implicare. Cunosc persoana desemnată, este tot cu experienţă managerială“, a declarat Camelia Gavrilă. Cel mai vehiculat nume pentru funcţia de nou adjunct al IŞJ, pe lângă actuala adjunctă Mariana Pop, este Anda Tănasă, actual director al Colegiului Tehnic „Gh. Asachi“. „Deocamdată nu ştim... Mi s-a cerut un CV, dar nu există un ordin. Sunt onorată, în orice caz“, ne-a declarat profesoara Anda Tănasă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri