anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Demisie stranie de la vârful Iaşitex. Are legătură cu jongleriile lui Vuza?

GALERIE
Iasitex
 • Iasitex
- +

Directorul Nicolae Mihail Lăzăroaie adus recent de patronul Ştefan Vuza pentru a se ocupa, practic, de închiderea şi vânzarea activelor firmei ieşene şi-a dat recent demisia. In acest sens, este convocată Adunarea Generală a Acţionarilor pentru înlocuirea acestuia.

Considerat mâna dreaptă a patronului Iasitex, directorul fostei fabrici Ţesătura şi-a dat demisia zilele trecute. Nicolae Mihail Lăzăroaie s-a ocupat până în prezent de managementul companiei Iasitex, fiind deseori criticat de angajaţi că nu ar fi omul potrivit pentru această funcţie. Demisia a fost anunţată în cadrul unui convocator publicat de Consiliul de Administraţie al fabricii, prin care acţionarii sunt chemaţii pe 11 octombrie să voteze revocarea lui Mihail Lăzăroae din funcţia de membru şi preşedinte al consiliului de administraţie al societăţii, ca urmare a demisiei. De asemenea, Adunarea Generală a Creditorilor va trebui să numească un alt membru care să-l înlocuiască pe fostul manager. „Lista cu persoanele propuse se va afla la dispoziţia acţionarilor, aceasta putând fi completată până la data de 30.09.2018”, se arată în anunţul de convocare.

De asemenea, pe ordinea de zi mai sunt trecute şi alte puncte, precum: „Aprobarea mandatului administratorului ce va fi ales pentru o durată egală cu perioada rămasă până la expirarea mandatului predecesorului său”, „Stabilirea indemnizaţiei membrului Consiliului de Administraţie”, „Aprobarea încheierii contractului de administrare cu membrul ales”, „Mandatarea unei persoane care să semneze din partea acţionarilor contractul de administrare”, „Împuternicirea doamnei Pop Laura-Maria pentru a acţiona pe seama societăţii, în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare legate de aducerea la îndeplinire a hotărârilor adoptate, redactarea şi semnarea tuturor documentelor, etc. Demisia vine în urma unei vizite a lui Ştefan Vuza la Iaşi, vizită care a avut loc pe 22 august la sediul din Bulevardul Primăverii nr. 2. Atunci, Vuza, care deţine 63% din acţiunile Iaşitex, printr-o altă firmă a sa, a anunţat angajaţii că va închide fabrica şi îi va disponibiliza. Vorbim de un număr de aproximativ 200 de angajaţi care vor trebui să-şi caute un alt loc de muncă. Mulţi dintre ei se apropie de vârsta pensionării şi se tem că nu-i mai angajează nimeni. Deşi a anunţat închiderea celor trei secţii, Vuza a venit ulterior cu decizia de a mări capitalul social cu 9,2 milioane de lei, măsură care se ia de regulă atunci când activitatea continuă şi compania vrea să se redreseze pe piaţă. Prin această mişcare însă, cel mai probabil, Vuza doreşte să-şi crească puterea de decizie şi să o diminueze pe cea a SIF Moldova, care deţine 30% din acţiuni. Restul de acţiuni ale Iasitex sunt deţinute de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

O altă decizie a lui Vuza a fost aceea de a scoate la vânzare tot din fabrică, cu discount-uri consistente pentru stocuri. În cadrul întâlnirii de pe 22 august, directorul Iaşitex a fost luat la ochi de mai mulţi angajaţi şi tras la răspundere în faţa tuturor pentru neregulile de la fabrică. „Echipa managerială ne-a dat la temelie! Noi la urma urmei nu vrem salarii compensatorii, vrem să muncim! Domnule director, aveţi bărbăţia să recunoaşteţi că aţi refuzat comenzi de mii de metri, au venit clienţi mari şi aţi zis nu? Domnule Vuza, puneţi manager un stilist, nu un mecanic de locomotivă! Dacă un manager primeşte salariu mii de euro şi stă degeaba, niciodată nu o să meargă treaba. Găsiţi un manager bun! Aţi scos şi ajutorul de înmormântare, era să scoateţi şi bonurile de masă. De ce?”, l-a întrebat pe 22 august, o angajată din sală pe Mihail Lăzăroaie. În cursul zilei de ieri, reporterii Ziarul de Iaşi l-au sunat în mai multe rânduri pe Mihail Lăzăroaie, pentru a afla motivul demisiei, însă acesta nu a răspuns la telefon, nu a sunat înapoi şi nu a trimis nici vreun mesaj lămuritor cu privire la aceasta situaţie, până la închiderea ediţiei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.