anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Depăşiri ale valorii limită admise la indicatorul PM10 la Iași

GALERIE
pm2,5pm10
 • pm2,5
 • pm10
- +

Monitorizarea calităţii aerului de către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iaşi în luna iunie 2021 a scos în evidență depăşiri ale valorii limită zilnice (50µg/m3) la indicatorul PM10.

Depășirile, validate prin metoda gravimetrică de referinţă, au fost înregistrate în perioada 23 – 25 iunie 2021 (pe fondul caniculei, a calmului atmosferic şi a unui episod de inversiune termică) după cum urmează: 2 depășiri în stația de trafic IS-1 Podu de Piatră, 2 depășiri în stația de fond urban IS-2 Decebal-Cantemir, 2 depăşiri în stația de fond suburban IS-5 Tomeşti şi 1 depăşire în staţia de fond urban-trafic IS-6 Bosia–Ungheni.

Maxima zilnică înregistrată a fost la stația IS-2 Decebal-Cantemir pe data de 24 iunie cu o valoare de 107,61 µg/m3, valoarea limită admisă fiind de 50 µg/m3.

De la începutul anului şi până în prezent, cele mai multe depăşiri ale valorii limită zilnice pentru indicatorul PM10 sunt în staţia de trafic IS-1 Podu de Piatră - 22 de depăşiri, urmată de staţia de fond urban IS-2 Decebal-Cantemir - 19 depăşiri (numărul maxim de depăşiri ale valorii limită zilnice permise pe an, conform prevederilor legale,  este de 35 pentru fiecare staţie).

Sursele de poluare au fost: traficul auto, șantierele de construcții, salubrizarea, surse locale.

Valorile pentru PM 2,5 - măsurate la staţia IS-2 Decebal- Cantemir -, s-au corelat direct cu cele pentru PM10, sursele fiind aceleași. Valoarea maximă de 46,52  µg/m3  s-a înregistrat pe 23.06.2021, iar valoarea medie a lunii iunie a fost de 17.64 µg/m3. Menționăm că pentru PM 2,5 cadrul legal prevede valoare limită anuală (20 µg/m3).

De la începutul anului şi până în prezent, cele mai multe depăşiri ale valorii limită zilnice pentru indicatorul PM10 sunt în staţia de trafic IS-1 Podu de Piatră - 22 de depăşiri, urmată de staţia de fond urban IS-2 Decebal-Cantemir - 19 depăşiri (numărul maxim de depăşiri ale valorii limită zilnice permise pe an, conform prevederilor legale, este de 35 pentru fiecare staţie).

Sursele de poluare au fost: traficul auto, șantierele de construcții, salubrizarea, surse locale.

Valorile pentru PM 2,5 - măsurate la staţia IS-2 Decebal- Cantemir -, s-au corelat direct cu cele pentru PM10, sursele fiind aceleași. Valoarea maximă de 46,52  µg/m3 s-a înregistrat pe 23.06.2021, iar valoarea medie a lunii iunie a fost de 17.64 µg/m3. Menționăm că pentru PM 2,5 cadrul legal prevede valoare limită anuală (20 µg/m3).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.