Dependența de internet - tema unui nou proiect Erasmus+ derulat de ISJ Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Dependența de internet - tema unui nou proiect Erasmus+ derulat de ISJ Iași

GALERIE
LogOn Back to Lifeprogram erasmus isj
  • LogOn Back to Life
  • program erasmus isj
- +

În perioada 2017 – 2019, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi participă la implementarea activităţilor proiectului LogOn Back to Life („Reconectează-te la viaţă”), desfăşurat în cadrul programului Erasmus+ al Comisiei Europene, alături de instituţii partenere din Turcia, Grecia şi Italia. 

Proiectul îşi propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecinţele de natură psiho-emoţională şi socio-economice ce pot deriva din expunerea îndelungată, nesupravegheată şi lipsită de un filtru critic a tinerilor la conţinuturile din spaţiul virtual. Astfel, la debutul celor doi ani de activitate, partenerii proiectului vor iniţia un studiu ce va include elevi, părinţi şi profesori, cu scopul de a determina atât amploarea şi profunzimea fenomenului dependenţei de internet, precum şi posibilele soluţii de combatere a efectelor sale negative. Ulterior, pe baza rezultatelor cercetării, vor fi elaborate ghiduri, broşuri, buletine informative şi o platformă educaţională ce vor sta la baza unei campanii de conştientizare în rândul tinerilor. Aceasta vizează atât mediul on line, precum şi contextul oferit de conferinţele şi ateliere de lucru ce vor avea loc în cadrul parteneriatului.

Discuţiile preliminare privind organizarea generală a activităţilor proiectului au făcut obiectul întâlnirii iniţiale a partenerilor, organizată în Turcia, la Istanbul, în perioada 18-19 decembrie 2017, la care au participat doi inspectori şcolari ai I.S.J. Iaşi, membri ai echipei de implementare. Găzduită de  reprezentanţa Guvernului Turciei pentru relaţii externe şi integrare în Uniunea Europeană, întrevederea a debutat cu prezentarea instituţiilor implicate în proiect şi a reperelor privind planul de implementare. Pe agenda întâlnirii au fost incluse, de asemenea, prezentări şi dezbateri ce au vizat monitorizarea şi evaluarea activităţilor specifice, diseminarea rezultatelor cu suport multimedia pentru campania de conştientizare şi, în special, conţinutul instrumentelor de cercetare, elaborate de Universitatea din Milano. În sensul vizibilităţii şi a impactului activităţilor, reprezentanţii instituţiilor partenere au stabilit structura şi tipurile de conţinut ce vor fi asociate platformei educaţionale, site-ului şi aplicaţiilor on line dedicate. În cadrul proiectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va coordona elaborarea modulelor de formare în domeniul abordării fenomenului dependenţei de internet, adresate profesorilor ce îşi desfăşoară activitatea în învăţământul secundar.

Astfel, întâlnirea de debut a partenerilor proiectului LogOn Back to Life a constituit un important prilej de a coagula în acţiuni eficiente demersurile propuse şi de a facilita comunicarea între instituţiile implicate. Pentru comunitatea ieşeană, proiectul va contribui la o necesară educare a tinerilor pe segmentul utilizării responsabile şi conştiente conţinuturilor din mediul on line, facilitându-le, astfel, succesul şcolar şi integrarea pe piaţa forţei de muncă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.