anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Deputat de Iași Vasile Toma: Moldova, victima luptelor dintre USR și PNL. Autostrada Unirii rămâne așa cum au stabilit! Nimic! (P)

GALERIE
toma vasile
 • toma vasile
- +

Dacă un stat s-ar putea guverna din vorbe, bătăi cu pumnul în piept, demonstrații ipocrite și lupte intestine pe putere și privilegii, atunci, USR și PNL ar deveni un model mondial de bună guvernare.

 Însă realitatea guvernării presupune acțiuni responsabile, renunțarea la interesele personale și de grup, maturitate politică, competență și, mai ales, bunăvoință și bunăcredință, declară deputatul de Iași Vasile Toma, într-o intervenție privitoare la blocarea construcției tronsonului de autostradă Iași-Târgu Frumos.

Poate că niciunde mai mult ca în cazul Moldovei nu am văzut cum bulimia de putere și inconștiența dusă la extrem pot avea efecte istorice dezastruoase pentru tot ceea ce înseamnă și va însemna pe viitor această regiune, continuă deputatul Toma, care avertizează că luptele și certurile dintre USR și PNL de la nivel național, sunt duse cu și mai mare cerbitate și lipsă de scrupule la nivel local, acolo unde regiunea Moldovei a devenit un fief de revendicare a unor interese meschine și profund antinaționale.

Neadevărurile pe bandă rulantă și mimările de la național sunt susținute de către reprezentanții locali ai USR și PNL prin acțiuni extreme care transformă Moldova într-o regiune de mâna a doua, ținută cu bunăștiință în izolare, limitare și sărăcie.

Cel mai concludent exemplu oferit de deputatul Vasile Toma este cel al Autostrăzii Unirii. Un proiect strategic socio-economic pentru care, subliniază acesta, nu este nevoie să fii vreun erou național și un geniu al guvernării pentru a-i recunoaște însemnătatea. Promisiunile și asigurările ipocrite menite doar a abate atenția și a oferi senzația de interes au fost înlocuite în ultima vreme de Planul Național de Redresare și Reziliență, devenit planul de afaceri al actualei guvernări și marota care li se arată românilor ori de câte ori le este convenabil USR-ului și PNL-ului. Însă dovezile pe care le resimțim cu toții sunt aceleași de când aceste două partide au decis că nimic și nimeni nu este mai important decât asigurarea puterii lor. Autostrada Unirii rămâne doar o eternă promisiune și o imposibilitate dovedită din simplul motiv că nu servește intereselor useriste și peneliste!

Cel mai aglomerat și important tronson din A8, respectiv Iași - Târgu Frumos, nu doar că a fost eliminat din PNRR, însă, la modul în care se prezintă situația, nici nu va putea fi concretizat atât timp cât USR și PNL nu îi văd utilitatea politică și economică în avantajul propriu.

Exact ceea ce se întâmplă cu orice alt aspect esențial României la nivel național și local, continuă deputatul, care declară că, atât timp cât un proiect nu servește intereselor proprii ale USR și PNL, singura politică așa-zis națională a acestora este: Pe aici, nu se trece!

Acesta este și motivul pentru întârzierile repetate, pentru care nu s-a realizat niciun grafic de execuție, nu există niciun orizont bine delimitat de așteptare și nicio sursă clară de finanțare pentru construcția acestui tronson de autostradă, dezvăluie deputatul, recunoscut pentru numeroasele intervenții cu privire la acest subiect. La fel, arată el, din același motiv eminamente  subiectiv, s-a eliminat și continuă să se elimine pe bandă rulantă orice inițiativă sau amendare care are drept scop demararea lucrărilor de construcție a tronsonului de autostradă Iași-Târgu Frumos și  pentru care în PNRR nu există nici măcar o singură literă referitoare la el.

Mai mult, interesele și certurile USR și PNL lasă deliberat la voia întâmplării cel mai aglomerat traseu de drum, răspunzător în prezent de numeroase accidente și o poluare extremă și nu se dorește a fi realizat nici măcar un inel de centură necesar fluidizării și securizării!

Orice argument și dovadă bazate pe date cât se poate de evidente sunt refuzate din start fără nicio explicație. Orice acțiune pozitivă este anihilată, conchide deputatul Toma, care, cu ocazia intervenției sale publice și-a anunțat intenția de a-și continua demersurile în scopul demarării construcției tronsonului de autostradă Iași-Târgu Frumos.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.