Deputat ieşean, acuzat de cinism şi lipsă de respect pentru victimele de la Colectiv
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Deputat ieşean, acuzat de cinism şi lipsă de respect pentru victimele de la Colectiv

GALERIE
ciuhodaru
  • ciuhodaru
- +

Deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, consideră că inițiativă legislativă care propune ca ziua de 30 octombrie, când se comemorează tragedia din clubul Colectiv, să devină "Ziua pacientului ars", reprezintă "în cel mai bun caz, o stângăcie îngrozitoare. Un gest care probabil s-a dorit reparator, dar care se dovedește cinic, total inadecvat, lipsit de respect și umilitor pentru oamenii care au pierit acolo, pentru familiile lor, pentru noi toți''.

Reamintim că 6 deputați PSD și unul PNL au depus o inițiativă legislativă prin care propun ca ziua de 30 octombrie, când se comemorează tragedia din clubul Colectiv, să devină "Ziua pacientului ars", ceea ce va presupune că autoritățile pot organiza "evenimente dedicate prevenirii, apariției și îngrijilor necesare pacientului ars". Inițiatorii amintesc de incendiul din Clubul Colectiv și chiar de faptul că sistemul avea "mari slăbiciuni".

Cine sunt inițiatorii: Balint Liviu-Ioan - deputat PSD; Cherecheş Viorica - deputat PNL; Ciuhodaru Tudor - deputat PSD Iaşi; Cobuz Maricela - deputat PSD; Gavriliţă Bianca - Miruna - deputat PSD; Lupaşcu Costel - deputat PSD; Roşca Lucreţia - deputat PSD. În lista de inițiatori nu apare însă și deputatul Corneliu Buicu, cel care semnează expunerea de motive a proiectului.

Mesajul lui Tudor Pop:

"Ieri la Comisia pentru Sănătate și Familie, m-am trezit cu o hârtie pe masă. Tudor, am inițiat un proiect de lege, dacă vrei să semnezi, îmi zice președintele comisiei, Florin Buicu, intinzandu-mi un dosar din carton.

Cutuma in comisie este că sănătatea nu are culoare politică. Că inițiativele pe Sănătate trebuie susținute transpartinic. Că pacientul blablabla în mijlocul sistemului de sănătate. Forme de politețe minime și de conviețuire politică.

Și totuși pe hârtia asta scrie o grozăvie.

Sec ar suna cam așa: 5 deputați PSD, un fost deputat PMP (acum PSD) și un deputat PNL au co-inițiat ieri Ziua Pacientului Ars, un proiect de lege care trage un semnal de alarmă și îi comemorează?! pe 30 octombrie pe cei arși.

În cel mai bun caz, o stângăcie îngrozitoare. Un gest care probabil s-a dorit reparator, dar care se dovedește cinic, total inadecvat, lipsit de respect și umilitor pentru oamenii care au pierit acolo, pentru familiile lor, pentru noi toți.

În trei ani de zile, nu avem nici măcar un pat în plus pentru marii arși, nu avem responsabili pentru ce s-a întâmplat, nu avem protocoale pentru infecții nosocomiale, nu avem decât regrete, sentimente de neputință si vinovăție, vieți frânte și acum o hârtie.

O hârtie. Ne acoperim de hârtii.

Voi face și vom face tot ce ne stă în putință pentru a opri acest proiect de lege.

Oameni buni, vă rog să le scrieți colegilor semnatari și să-i îndemnați în mod civilizat să-si retragă semnăturile și totodată acest proiect de lege!

Florin Buicu - florin.buicu@cdep.ro

Balint Liviu-Ioan - SecretariatPMPSalaj@gmail.com

Cherecheş Viorica – deputat.chereches@yahoo.com

Ciuhodaru Tudor – tudor.ciuhodaru@cdep.ro

Cobuz Maricela – maricela.cobuz@cdep.ro

Gavriliţă Bianca – bgavrilita@yahoo.com

Lupaşcu Costel – costel.lupascu@cdep.ro

Roşca Lucreţia – lucretia.rosca@cdep.ro"

(hotnews.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.