Deputat ieşean, acuzat de cinism şi lipsă de respect pentru victimele de la Colectiv
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Deputat ieşean, acuzat de cinism şi lipsă de respect pentru victimele de la Colectiv

GALERIE
ciuhodaru
  • ciuhodaru
- +

Deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, consideră că inițiativă legislativă care propune ca ziua de 30 octombrie, când se comemorează tragedia din clubul Colectiv, să devină "Ziua pacientului ars", reprezintă "în cel mai bun caz, o stângăcie îngrozitoare. Un gest care probabil s-a dorit reparator, dar care se dovedește cinic, total inadecvat, lipsit de respect și umilitor pentru oamenii care au pierit acolo, pentru familiile lor, pentru noi toți''.

Reamintim că 6 deputați PSD și unul PNL au depus o inițiativă legislativă prin care propun ca ziua de 30 octombrie, când se comemorează tragedia din clubul Colectiv, să devină "Ziua pacientului ars", ceea ce va presupune că autoritățile pot organiza "evenimente dedicate prevenirii, apariției și îngrijilor necesare pacientului ars". Inițiatorii amintesc de incendiul din Clubul Colectiv și chiar de faptul că sistemul avea "mari slăbiciuni".

Cine sunt inițiatorii: Balint Liviu-Ioan - deputat PSD; Cherecheş Viorica - deputat PNL; Ciuhodaru Tudor - deputat PSD Iaşi; Cobuz Maricela - deputat PSD; Gavriliţă Bianca - Miruna - deputat PSD; Lupaşcu Costel - deputat PSD; Roşca Lucreţia - deputat PSD. În lista de inițiatori nu apare însă și deputatul Corneliu Buicu, cel care semnează expunerea de motive a proiectului.

Mesajul lui Tudor Pop:

"Ieri la Comisia pentru Sănătate și Familie, m-am trezit cu o hârtie pe masă. Tudor, am inițiat un proiect de lege, dacă vrei să semnezi, îmi zice președintele comisiei, Florin Buicu, intinzandu-mi un dosar din carton.

Cutuma in comisie este că sănătatea nu are culoare politică. Că inițiativele pe Sănătate trebuie susținute transpartinic. Că pacientul blablabla în mijlocul sistemului de sănătate. Forme de politețe minime și de conviețuire politică.

Și totuși pe hârtia asta scrie o grozăvie.

Sec ar suna cam așa: 5 deputați PSD, un fost deputat PMP (acum PSD) și un deputat PNL au co-inițiat ieri Ziua Pacientului Ars, un proiect de lege care trage un semnal de alarmă și îi comemorează?! pe 30 octombrie pe cei arși.

În cel mai bun caz, o stângăcie îngrozitoare. Un gest care probabil s-a dorit reparator, dar care se dovedește cinic, total inadecvat, lipsit de respect și umilitor pentru oamenii care au pierit acolo, pentru familiile lor, pentru noi toți.

În trei ani de zile, nu avem nici măcar un pat în plus pentru marii arși, nu avem responsabili pentru ce s-a întâmplat, nu avem protocoale pentru infecții nosocomiale, nu avem decât regrete, sentimente de neputință si vinovăție, vieți frânte și acum o hârtie.

O hârtie. Ne acoperim de hârtii.

Voi face și vom face tot ce ne stă în putință pentru a opri acest proiect de lege.

Oameni buni, vă rog să le scrieți colegilor semnatari și să-i îndemnați în mod civilizat să-si retragă semnăturile și totodată acest proiect de lege!

Florin Buicu - florin.buicu@cdep.ro

Balint Liviu-Ioan - SecretariatPMPSalaj@gmail.com

Cherecheş Viorica – deputat.chereches@yahoo.com

Ciuhodaru Tudor – tudor.ciuhodaru@cdep.ro

Cobuz Maricela – maricela.cobuz@cdep.ro

Gavriliţă Bianca – bgavrilita@yahoo.com

Lupaşcu Costel – costel.lupascu@cdep.ro

Roşca Lucreţia – lucretia.rosca@cdep.ro"

(hotnews.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.