Advertorial

Deputat Silviu Macovei: „Nu mai poți fi președintele tuturor românilor când ceri dispariția unui partid politic!” (P)

miercuri, 25 noiembrie 2020, 14:25
3 MIN
 Deputat Silviu Macovei: „Nu mai poți fi președintele tuturor românilor când ceri dispariția unui partid politic!” (P)

În urma conferinței de presă de ieri de la Palatul Cotroceni, presa, societatea civilă și unii politicieni au reacționat foarte dur la declarațiile fără precedent ale președintelui Klaus Iohannis.

Domnia sa a folosit tribuna instituției Prezidențiale pentru a lansa un atac la adresa PSD în context electoral și pentru a avantaja PNL în această competiție. Acest gest este o clară depășire a atribuțiilor și rolului de mediator al Președinției și, din păcate, Klaus Iohannis nu este la primul gest de acest fel!

Dintre reacțiile cele mai dure apărute imediat după această conferință de presă a fost și cea a deputatului ieșean Silviu Macovei. Acesta a avertizat în nenumărate rânduri despre derapajele democratice ale lui Iohannis, ajungând chiar să trimită oficial o scrisoare deschisă Președinției!

Silviu Macovei a avertizat foarte serios că „Președintele Iohannis a încetat să mai fie președintele României! Nu din seara aceasta, ci din prima zi în care și-a încălcat mandatul acordat de cetățeni, acela de arbitru imparțial, punctul de echilibru politic între partidele din Parlament. Dl. Iohannis este penelist și calcă în picioare instituția prezidențială fiindcă dumnealui, ghinion, este în campanie electorală pentru PNL.

Nu mi-e frică să o spun (din nou!), dar lui Iohannis i-ar plăcea să fie DICTATURĂ în România: să aibă guvernul „lui” (nu al țării!), să numească pe cine vrea premier (nu de la partidul care a câștigat alegerile!), să DISPARĂ PSD (șocant în orice democrație din lumea normală!), adică nu orice partid, ci unul care a fost votat de majoritatea românilor. Iohannis nu acceptă să fie contrazis și nu se jenează să o arate chiar în direct, din conferințele de presă când nu răspunde sau se arată iritat de ziariștii care îl „deranjează”.

Pe Iohannis nu l-a interesat țara când a plecat în concedii de 2 luni, pe banii plătitorilor de impozite, fără nici o explicație.

Iohannis vorbește în locul primului ministru, nu doar ca să îl „protejeze” electoral pe confuzul Orban, ci fiindcă vrea pentru el toată puterea. Însă, când lumea se revoltă de proasta gestionare a celei mai grave crize sanitare din ultimul secol, Iohannis nu mai vrea să răspundă, ci arată cu degetul spre PSD, deși nu mai suntem la putere de foarte multe luni de zile.

Iohannis a insistat să se țină alegerile, chiar dacă avem 10.000 de îmbolnăviri pe zi. Dar școlile și piețele le-a închis.

Iohannis a îngropat democrația în România. Poate încă nu de tot și poate încă mai încearcă să o ascundă. Dar, pas cu pas, ura față de orice opoziție și ciuda cu care vrea dispariția unui partid politic, poate chiar a tuturor partidelor în afară de PNL iese la suprafață și își arată fața hâdă a unui caracter abuziv.

Iohannis nu mai este președintele României; Iohannis este PNL.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii