anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Comunicat de presa

Deputata Monica Berescu: Noul city manager din Iași este omul din buzunarul inculpaților (P)

GALERIE
Berescu
 • Berescu
- +

Mihai Chirica își bate joc de ieșeni, din nou. Primarul s-a spălat pe mâini de toate principiile și criteriile de competență cu care a defilat în campanie, dăruind funcția de City Manager lui Petru Movilă, un apropiat al oamenilor judecați în dosarul “Zoiosul”, în care este menționat și edilul în funcție.  

Ceea ce ne arată acum primarul este o dovadă a faptului că a redevenit cel mai puternic om din oraș și că nimeni nu i se poate opune, pentru că urbea este a sa și a grupurilor din anticamera fotoliului de primar. Mihai Chirica nu a avut decența să facă public acest demers, de numire a noului City Manager, în fiecare etapă a acestui proces; fiind vorba despre o funcție extrem de importantă în afara orașului. Ieșenii ar fi aflat câți candidați erau pentru acest post și ce pregătire aveau. Deși este recomandat ca această funcție să fie ocupată de profesioniști în administrația publică, în fapt avem de-a face cu o decizie personală, subiectivă; un gest care poate fi interpretat drept o favoare sau plata unei “datorii” către cineva. Lipsa transparenței și a jocurilor de culise, a înțelegerilor care îndeamnă la trădări și alianțele făcute doar pe la colțuri sunt definitorii pentru mandatul lui Mihai Chirica. 

Ieșenii sunt cei care pierd. Pentru că au un primar coruptibil, fascinat de mitul puterii și care a dovedit că este în stare să intre în orice joc, indiferent cât de murdar ar fi acesta. Mihai Chirica oferă  primăria pe tavă, din nou, celor care îl șantajează sau cu care a fost părtaș în activități care acum sunt cercetate de către procurorii DNA.  Noul city manager al Iașului, Petru Movilă, va avea un rol decisiv în planul și înțelegerile subterane ale primarului; continuând probabil munca deja celebrului inculpat Harabagiu. Fostul deputat a fost numit în funcție pe filiera unui partid care nu a prins pragul parlamentar și care la nivel local, s-a remarcat prin apropierea de persoane cercetate penal. 

Acesta este brandul pe care îl promovează primarul: Iași, orașul condus de oameni cercetați penali și dezvoltatorilor imobiliari controversați. 
Noul mandat al edilului Mihai Chirica a adus pentru ieșeni doar consecințe negative: relicvele politice sunt plătite regește din bani publici, grupările de tip grup infracțional stau pe aceleași scaune lângă Mihai Chirica în fața procurorilor DNA, în timp ce orașul este condus de incompetenți, marionete ale celor care i-au numit în funcție.

Solicit public autorităților competente să verifice legalitatea numirii domnului Movilă în funcția de City Manager și în același timp, reiterez faptul că primarul este obligat să explice ieșenilor care sunt competențele pe care le are noul city manager și care au fost criteriile profesionale avute în vedere pentru numirea acestuia în funcție.
Cel mai probabil vom afla că acestea nu există și avem de-a face cu un simulacru de selecție.

Continuați să fiți o dezamăgire  domnule primar, prin atitudinea dumneavoastră față de ieșeni și prin modul în care ați ales să readuceți mentalitatea PSD în Primăria Iași, câștigată pe listele PNL!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.